Se anunta un weekend cu nopti albe in Bucuresti. In cadrul festivalului Les Film de Cannes a Bucarest se va desfasura un maraton cu filmele care au castigat trofeele Palme d'Or, Leul de Aur si Ursul de Aur, Anim’est pregateste noaptea animatiilor bizare, iar sambata seara are loc Noaptea Caselor, eveiment in cadrul caruia case, apartamente si conace cu istorie din capitala isi deschid usile. Iata care sunt cele mai asteptate evenimente din perioada 14-16 octombrie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trippy Night la Anim’est

Vineri, De la 22.00, la Deschis Gastrobar, incepe Trippy Animation Night 2016 - noaptea animatiilor bizare, pentru cei lipsiti de inhibitii. Luna și Michael Helmerhorst vă așteaptă să luați parte la o proiecție plină de kitsch, experimente artistice și psihedelice, personaje stranii și nelipsitele pisicuțe “tripate”. Cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film de Animatie se desfasoara pana pe 16 octombrie, in mai multe spatii din capitala.

Noaptea Caselor

Cea de-a treia editie a Noptii Caselor, un circuit nocturn prin casele, apartamentele si conacele din Bucuresti, se va desfasura sambata seara, de la ora 18.00 pana la 3.00 dimineata, in program fiind inscrise 15 spatii din capitala. La Avanpost8 va fi petrecere cu muzica pe vinyl, la Insula 42 se proiecteaza un documentar despre Delta Vacaresti, realizat de Casa Jurnalistului, iar la The Room vizitatorii vor fi intampinati cu vin fiert. Vizitatorii vor fi intampinati de intreprinzatori, creativi, artisti, mesteri, jurnalisti sau activisti care si-au transformat dormitoarele in mici centre social-culturale. Noaptea Caselor e o punte intre aceste initiative, un agregator care da coerenta unui nou curent cultural.

Curentul spatiilor alternative a inceput acum cativa ani, cu niste grupuri de tineri visatori care unelteau proiecte in ateliere improvizate si bucatarii inghesuite. In timp, comunitatile legate in jurul acestor nuclee au construit impreuna o retea culturala descentralizata, una mai personala, mai libera si mai eficienta decat cele formale.

Films de Cannes a Bucarest

Vineri, 14 octombrie, incepe cea de-a saptea editie Les Films de Cannes a Bucarest, care se va desfasura pana pe 23 octombrie in mai multe spatii bucurestene. Evenimentul se deschide oficial vineri, de la 18.30, la CinemaPRO, cu pelicula Toni Erdmann, in prezenta regizoarei Maren Ade, care va sta de vorba cu publicul la finalul proiectiei. Un alt invitat special in acest prim week-end este artista Mania Akbari, care va fi prezenta la proiectiile filmelor lui Abbas Kiarostami. Un maraton cu filmele care au castigat trofeele Palme d'Or, Leul de Aur si Ursul de Aur va avea loc pe 15 octombrie la CinemaPro. La cea de-a saptea editie vor putea fi vizionate in premiera filme romanesti de Nae Caranfil, Radu Jude, Adrian Sitaru si Igor Cobileanski.

Maximum Rock Festival la Arenele Romane

Cea de-a sasea editie a festivalului Maximum Rock se va desfasura intre 14 si 16 octombrie la Arenele Romane din Bucuresti. Festivalul aduce in Romania cele mai relevante si in voga nume ale scenei rock/metal internationale. Pe scena Arenelor Romane vor urca KAMELOT (SUA), MOONSPELL (Portugalia), SERENITY (Austria), BEYOND THE EXISTENCE (Grecia), LACHRYMOSE (Grecia), VELIAN (Bulgaria), dar și IN MOURNING (Suedia), VOTUM (Polonia), TIARRA (Romania), E-AN-NA (Romania), ARSEA (Italia), ANURYZM (Emiratele Arabe Unite), BURNING ROME (Italia) și multe altele.De-a lungul editiilor precedente au evoluat nume sonore precum Epica, My Dying Bride, Annihilator, W.A.S.P., Dark Tranquility, Samael, Tristania, Unleashed si multe altele.

Concert Nigel Kennedy la Sala Palatului

Inconjurat de o intreaga orchestra, virtuozul violonist britanic, Nigel Kennedy, "va rupe" corzile vioarei sale, promitand ca va misca inimile celor prezenti la concertul anuntat pe data de 16 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti. Portile se vor deschide incepand cu ora 19.00.

Nigel Kennedy este un viorist si violonist britanic, nascut pe data de 28 decembrie 1956, in Brighton, East Sussex. Un copil minune, care la varsta de 10 de ani alege inregistrarile de jazz ale lui Fats Waller, pe care le aude la tatal sau vitreg. A fost elev la Scoala de Muzica Yehudi Menuhin, ulterior facandu-si studiile cu Dorothy DeLay, la Juilliard School din New York.

O fosta fabrica de textile devine market de arta, design si gastronomie la Creative Est

Weekendul acesta, bucurestenii sunt invitati sa sustina industriile creative romanesti la marketul Creative Est, evenimentul care transforma o fosta hala de textile din complexul Industria Bumbacului in spatiu de expunere pentru 50 de standuri inedite de arta, design, moda, arhitectura, tehnologie si gastronomie.

Marketul industriilor creative face parte din festivalul regional Creative Est si va fi deschis publicului curios sambata si duminica, intre orele 10:00 si 20:00 la Industria Bumbacului, pe Splaiul Unirii nr. 160. Un spatiu interior de 800 de metri patrati si un spatiu exterior de aceeasi dimensiune au fost regandite pentru a deveni, pe durata acestui weekend, terenul de joaca preferat al ideilor curajoase, puse in practica de antreprenorii romani.

Conventia Internationala de Tatuaje

Intre 14 si 16 octombrie, la Crystal Palace Ballroom din Bucuresti se desfasoara Conventia Internationala de Tatuaje, unde se vor desfasura concursuri, concerte, petreceri și activități variate, toate asezonate cu sunetul mașinelor de tatuat. Artiștii participanți la convenție, renumiți atât pe plan local cât și internațional, sunt gata să te călăuzească prin lumea fascinantă a culorilor și a desenelor pe piele. Printre acestia se numara si Paul Vooth, supranumit de revista Rolling Stone ca Regele Tatuajelor Rock’n’Roll. El este responsabil de imaginile ce se regăsesc pe pielea membrilor formațiilor precum Slipknot, Mudvayne, Slayer, Pantera, Soulfly, sau Sepultura.

Prima expozitie personala in Romania a lui Damir Ocko

Prima expozitie personala din Romania a lui Damir Ocko - artistul care a reprezentat Croatia la Bienala de la Venetia 2015 - a fost vernisata joi seara si este deschisa pana pe 23 decembrie la Eastwards Prospectus. “Repeat After Me” este una dintre cele mai cuprinzatoare prezentari ale lucrarilor lui Damir de pana acum. Expozitia se desfasoara pe ambele etaje ale galeriei si cuprinde cele mai recente patru filme ale artistului (inclusiv cel produs pentru Bienala), alaturi de colaje, sculpturi, instalatii de sunet si partituri.

Expozitie foto: Orhidee sălbatice la Gradina Botanica „D. Brandza”

Aproximativ 70 de specii diferite de orhidee ce înfloresc pe colinele şi munţii României au fost fotografiate de Alin Brădeanu, Mihai Bobocea (ambii asistaţi cu editare foto profesională realizată de Marius Iancu - Fotograf şi Mihaela Dincă Photography), Gabriel Ice, Nora de Angelli, Corina Ardelean. Fotografiile vor fi expuse la gradina botanica „D. Brandza” din Bucuresti pana pe 21 octombrie.