Pe 21 martie, de Ziua Internationala a Poeziei, Romania se alatura din nou campaniei-manifest "Plateste cu Poezie", care are loc la nivel global in aproape 1500 de cafenele din zeci de tari. Astfel, pentru al cincilea an consecutiv, poezia devine pentru o zi moneda de schimb in peste 270 de cafenele de la noi din tara, iar trupa Oherside si Helen vor interpreta, in timp real, incepand cu ora 13.00, versurile scrise de internauti pe pagina de Facebook a evenimentului.

Plateste cu poezie Foto: Heist Industries

Pe 21 martie se "plateste cu poezie" in peste 270 de cafenele din Romania pentru al 5-lea la rand. Astfel, De Ziua Internationala a Poeziei romanii sunt indemnati sa isi redescopere creativitatea la o ceasca de cafea, iar toti cei care aleg sa participe la aceasta campanie pot folosi versurile ca moneda de schimb pentru a primi o cafea sau un ceai, la alegere, din partea casei. Harta localurilor participante din intreaga lume poate fi consultata AICI.

"Plateste cu poezie" se va desfasura la nivel global in 1468 de cafenele din 37 de tari. Anul trecut, campania-manifest a reusit sa stranga peste 18.000 de poezii scrise de romani din peste 70 de orase din tara.

Potrivit unui sondaj realizat de o marca de cafea, mai mult de 80% dintre oameni se simt deziluzionati de starea actuala a lumii, iar explorarea partii creative a sinelui poatea ajuta la imbunatatirea perspective asupra vietii.

In plus, este dovedit stiintific faptul ca poezia poate avea un impact pozitiv asupra emotiilor noastre, iar momentul unei cafelei poate fi unul de inspiratie.

  • "Feed the poem", live cu Helen si trupa Otherside

Tot de Ziua Internationala a Poeziei, internautii sunt invitati sa lase un comentariu cu o poezie preferata pe pagina de Facebook a evenimentului, iar trupa Otherside si Helen vor interpreta in timp real, incepand cu ora 13:00, toate versurile primite de la acestia.