Intre 29 iunie si 2 iulie, Festivalul International de Film de Animatie Anim'est, singurul festival autohton dedicat exclusiv filmului de animatie, se intoarce la Brasov pentru al patrulea an consecutiv. Piata Sfatului si Centrul Cultural Reduta vor gazdui cele mai iubite filme de animatie recente, alaturi de concerte live si evenimente speciale.

Anim'est Brasov 2017Foto: Anim'est

Cateva dintre cele mai de succes productii de animatie lansate anul trecut vor fi proiectate la Anim'est Brasov 2017: un highlight din programul acesti editii este Kubo and the Two Strings / Kubo si lauta magica, cea mai noua productie a celebrului studio american de stop-motion LAIKA, si debutul regizoral al CEO-ului Travis Knight. Trolls / Trolii, realizat de creatorii peliculei Shrek si DreamWorks Animation va fi de asemenea proiectat in aer liber, in Piata Sfatului.

Anim'est aduce la Brasov si unul dintre cele mai iubite evenimente ale ultimei editii desfasurate in capitala, cine-concertul Felix the Cat, cu muzica originala compusa si interpretata de Simona Strungaru Symphonics - un concept muzical modern inedit, ce interpreteaza muzica originala si orchestratii semnate de Simona Strungaru. Cine-concertul este alcatuit din 8 filme in care binecunoscutul protagonist intalneste situatii dintre cele mai diverse, muzica sustinand acest motan curajos.

Doua dintre cele mai indragite nopti tematice ale festivalului vor face parte din agenda editiei de la Brasov: Animusic Night, care va aduce, la Centrul Cultural Reduta, cele mai bune videoclipuri animate lansate recent, ale unor trupe si artisti consacrati, si Creepy Animation Night, noaptea animatiilor horror si bizare atent selectionate din toate colturile lumii, o portie de entertainment pentru publicul adult amator de povesti malefice si ciudate.

In programul festivalului se vor regasi si o serie de animatii speciale pentru cei mici, proiectate in cadrul sectiunii Minimest, dedicate lor. Totodata, copiii cu varste intre 8 si 12 ani vor fi invitati sa participe la o serie de ateliere de animatie stop-motion tinute de animatorul Ion Arama.

Anim'est Brasov este organizat de Asociatia Este'N'Est si de Asociatia Animest, cu sprijinul Primariei Brasov si al Centrului National al Cinematografiei, in colaborare cu Centrul Cultural Reduta.