Cea de-a a XI-a editie a Festivalului International de Folclor "Muzici si Traditii in Cismigiu" se desfasoara intre 30 iunie si 2 iulie in parcul Cismigiu din Capitala. Din program fac parte parada costumelor populare, spectacole traditionale de muzica si dans, targuri, ateliere de creatie, spectacole de teatru si o zona dedicata concertelor de folclor reinterpretat, unde vor canta, printre altii, Gheorghe Zamfir, Zdob si Zdub si Aida si Noi.

Afis FIF 2017Foto: PMB
  • Parada costumelor populare

In fiecare an, festivalul debuteaza cu parada costumelor populare romanesti si internationale, pe traseul Piata George Enescu (Ateneul Roman) - Calea Victoriei - Bulevardul Regina Elisabeta - Parcul Cismigiu (Intrarea Arhivele Statului). Parada se desfasoara incepand cu ora 15:00, iar in cadrul acesteia vor defila ansambluri nationale si internationale, fanfare, comunitati si minoritati nationale.

  • Targ de mestesuguri si zona gastronomica

Targul de mestesuguri va fi deschis in toate cele trei zile de festival, intre orele 10:00 - 22:00 si va pune la dispozitia vizitatorilor o gama diversificata de obiecte de artizanat (costume, papusi, masti, icoane, ii, ceramica, sculpturi in lemn si os, tesaturi, covoare, articole din piele, instrumente muzicale), dar si preparate culinare (paine de casa, placinte, cozonaci, scovergi, baclava, kurtos colacs, miere, dulceturi, siropuri, inghetata, prajituri de casa, turta dulce, covrigei, branzeturi,). Totodata, in cadrul festivalului, va fi amenajat Hanul Cismigiu, o zona gastronomica ce reda atmosfera hanurilor de odinioara, unde oamenii pot servi gustari calde, in intervalul 10:00 - 22:00.

  • Scena principala

Editia din 2017 celebreaza 11 ani de diversitate culturala, reunind in cele trei zile de festival peste 2.000 de artisti consacrati, ansambluri romanesti, minoritati si comunitati nationale (croata, maghiara, ucraineana, roma, germana, poloneza, turco-tatara, greaca, rusi-lipoveni) si ansambluri internationale din Coasta de Fildes, Columbia, Polonia, Serbia, Grecia, Belgia, Germania, Republica Moldova.

Scena Principala, situata pe peluza restaurantului Monte Carlo, va reuni concerte sustinute de solisti precum Nicolae Voiculet, Lavinia Goste, Angelica Flutur, Nicusor Iordan, Ioana Maria Ardelean, Maria Beatrice Bandoiu si Tudor Furdui Iancu, Gheorghe Zamfir si altii.

  • Fan Zone - scena dedicata folclorului reinterpretat

FAN ZONE este zona preferata din festival a tinerilor dornici de distractie si relaxare. Incepand cu ora 18:30, ritmurile autentice de folclor vor prinde o forma urbana, prin melodiile unor trupe din peisajul muzical local si international, precum: Dj Adrian Saguna, sZempol Offchestra, Erik & The Worldly Savages din Serbia, Dj Iqude, Aida si Noi, Vrelo din Serbia, Dj Michael T, Mara si Zdob si Zdub. Sambata si duminica, intre orele 14:00 - 18:30, Fan Zone gazduieste ateliere creative pentru adulti si copii, precum si demonstratii de arta mestesugareasca.

  • Scena Foisor si ateliere de creatie pentru copii

Sambata si duminica, in intervalul 10:30 - 12:30, Foisorul din Parcul Cismigiu se transforma intr-o scenadedicata copiilor, cu un program artistic de cantece si dansuri traditionale.

Intrarea la toate activitatile din cadrul festivalului este libera!