Festivalul Strada Armeneasca, ajuns la a patra editie, va avea loc anul acesta in perioada 28-30 iulie 2017, in Bucuresti. Organizatorii isi asteapta oaspetii cu concerte de muzica traditionala, moderna si jazz, dansuri traditionale, produse de artizanat, bucate traditionale, expozitii, teatru de strada, ateliere de pictura si creatie, baloane modelate, pictura pe fata, atelier de caligrafie, acte de magie stradala si alte surprize. Totodata, pentru ca este cald, este organizata si o bataie cu apa menita sa racoreasca invitatii. Intrarea este libera.

Evenimentul este organizat de Uniunea Armenilor din Romania, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, Primaria Sectorului 2 si Departamentul pentru Relatii Interetnice si va avea loc pe Strada Armeneasca si in cadrul complexului armenesc - curtea interioara a Bisericii Armene, sediul Uniunii Armenilor din Romania, Muzeul Dudian, Centrul Cultural Armean si Strada Armeneasca.

"Festivalul se adreseaza tuturor bucurestenilor avand cate ceva pentru fiecare. De la spectacole de teatru si concerte de muzica traditionala si moderna la obiceiuri armenesti sau bucurestenesti. De la expozitii de fotografie la descifrarea artei scrisului cu caractere armenesti. De la restaurante si cafenele cu produse specifice arealului gastronomic armean si bazarul plin cu de toate, cu iz de mirodenii orientale la dansuri traditionale armenesti, grecesti, evreiesti si sublimarea lor in modernitate realizata cu multa maiestrie de romi. Asa, ca sa mai ardem caloriile. Si pentru ca am spus ca se adreseaza tuturor bucurestenilor, copiii vor gasi in cadrul festivalului un program copios de teatru si ateliere teatrale, ateliere pentru confectionat papusi si pictat figurine dar si ateliere de dans, de creatie cu Lego si un loc foarte special unde vor vedea cum o jucarie imaginata de ei poate deveni realitate prin imprimarea 3D. Dealtfel si oamenii mari vor putea pleca de la festival cu propria statueta imprimata 3D dupa ce vor fi bine scanati ca sa semene statueta cu ei", promit organizatorii.

In Bazarul ce se va intinde de o parte si de alta a strazii, vizitatorii vor putea descoperi o mica parte din Armenia unde vor putea observa bijuterii, obiecte de ceramica, tesaturi armenesti, obiecte handmade dar si carti, icoane sau ilustratii cu motive armenesti.

In cele trei zile ale festivalului vizitatorii vor putea admira interiorul Bisericii Armene si vor putea afla cate ceva despre istoria armenilor, despre limba lor si despre felul in care scriu si isi transforma literele in obiecte de arta.

Festivalul se va desfasura vineri 28 iulie intre orele 18:00 - 22:00, sambata 29 iulie intre 10:00 - 22:00 si duminica 30 iulie intre 10:00 - 22:00. Intrarea este libera.

Vezi programul festivalului aici.