Actorul Joaquin Phoenix, cunoscut mai ales pentru rolurile din "The Gladiator", "Her", "The Master" si "Walk the Line", si comediantul american John C. Reilly filmeaza zilele acestea la noi in tara, pentru filmul "The Sisters Brothers", in regia lui Jacques Audiard. Astfel, American Independent Film Festival organizeaza sambata, 16 septembrie, o serie de proiectii speciale, la finalul carora vor vorbi si cei doi actori.

Actorul Joaquin PhoenixFoto: pinterest.com

De la ora 19.00, la Cinema PRO va fi proiectat filmul "The Little Hours", in regia lui Jeff Baena si de la 20:45, la Cinemateca Eforie, "Hard Eight" de Paul Thomas Anderson, ambele in onoarea lui John C. Reilly, iar la ora 21:00, la CinemaPRO, este programat filmul lui Spike Jonze, "Her", cu Joaquin Phoenix in rol principal.

In functie de ora la care se vor incheia sambata filmarile de la The Sisters Brothers, Joaquin Phoenix si John C. Reilly sunt asteptati la inceputul sau la finalul proiectiilor, pentru a saluta publicul.

Regizorul Barry Jenkins, castigatorul Oscarului pentru Cel mai bun film in 2017, va deschide festivalul printr-un Q&A in direct prin Skype la finalul proiectiei filmului "Moonlight", vineri, 15 septembrie, de la ora 18:15, la Cinemateca Eforie.

Festivalul prezinta si o sectiune Focus Ethan Hawke in cadrul careia, actorul prezent la Bucuresti va introduce filmele "Born to Be Blue" si "Boyhood" si va sustine un Q&A la finalul proiectiei "Before the Devil Knows You're Dead" in inchiderea festivalului.

Originar din Puerto Rico, Joaquin Phoenix si-a inceput cariera de actor impreuna cu fratele sau, la fel de celebru, River Phoenix, si sora sa, Summer Phoenix. A primit numeroase premii pentru interpretare si peste 100 de nominalizari dintre care trei la Premiile Oscar si nominalizari la Globurile de Aur si la Premiile BAFTA, pentru rolurile din "Gladiatorul", "Walk the Line" si "The Master" . In 2017 a primit premiul pentru Cel mai bun actor la Festivalul de la Cannes

pentru interpretarea din "You Were Never Really Here", regizat de Lynne Ramsay