Miercuri, 6 decembrie, Primaria Municipiului Bucuresti, prin Teatrul Ion Creanga, prezinta premiera unui nou spectacol dedicat copiilor: "Vrajitorul din Oz", dupa celebrul roman de Frank L. Baum. Tinerii spectatori cu varsta peste 5 ani sunt invitati sa i se alature micutei Dorothy pe drumul din caramizi galbene, pentru a urmari una dintre cele mai indragite povesti pentru copii, transpusa intr-un spectacol muzical cu ritmuri antrenante.

Vrajitorul din OzFoto: Teatrul Ion Creanga
  • Cand: Miercuri, 6 decembrie 2017, ora 18:00
  • Unde: Spectacol gazduit de Teatrul Metropolis, Sala Gloria (fostul cinematograf Gloria - Str. Bucovina nr. 6, Sector 3)

La mai bine de 100 de ani de la publicare, "Vrajitorul din Oz" continua sa emotioneze si sa fascineze, mesajul sau fiind o sursa de inspiratie pentru copii si adulti deopotriva: cu incredere si determinare orice obstacol poate fi depasit.

Pastrand mesajul povestii, spectacolul le vorbeste copiilor despre prietenie, despre curaj si despre puterea de a reveni acasa, de oriunde te-ai afla. Incercand sa se intoarca in Kansas, Dorothy strabate regatul Oz, populat de creaturi stranii, alaturi de noii sai prieteni, foarte diferiti, si invata multe lucruri folositoare. Ea afla, de exemplu, cum sa scape de o vrajitoare, cum sa puna paiele-napoi intr-o sperietoare si ce trebuie sa faci daca ai cazut prada unui somn dulce intr-un camp de maci.

Musicalul este pus in scena de britanicul Phil Willmott, care semneaza si adaptarea textului. Regizor, director artistic, dramaturg, compozitor, libretist, profesor, jurnalist cultural si actor, Phil Willmott a regizat diferite productii in intreaga lume, de la tragedii antice grecesti si spectacole bazate pe dramaturgia contemporana, la musical si montari pentru intreaga familie.

Coregrafia este semnata de Florin Fieroiu, iar compozitia muzicala si versurile le apartin lui Andrei Petre Tatu si Alla Alexa Stoenescu. Echipa de creatie este completata de scenografa Ioana Colceag si light designerul Sorin Vintila, cei doi construind o lume inedita, care pune in valoare performantele actoricesti ale unei distributii tinere si pline de energie.

Cartea lui Baum a fost adesea privita ca o parabola politica despre oamenii oprimati, asa ca am ales sa o transform intr-un spectacol de storytelling, in care povestitorii sunt comunitatea de care Dorothy e foarte atasata. Cu ajutorul povestitorilor am reusit sa aducem pe scena cateva dintre frumoasele pasaje descriptive ale cartii pentru prima data.

Oricare ar fi varsta voastra, sper ca va vom incuraja sa radeti, sa cantati, sa priviti cu mirare aceasta poveste clasica, sa va entuziasmeze si sa va inspire ca pe milioanele de oameni care s-au bucurat pana acum de lumea uimitorului "Vrajitor din Oz". (Phil Willmott, regizor)

Spectacolul se joaca in premiera miercuri, 6 decembrie 2017, la ora 18:00, la Sala Gloria a Teatrului Metropolis (fostul Cinematograf Gloria, aflat pe Str. Bucovina nr. 6, Sector 3).

......................................................................................................

VRAJITORUL DIN OZ

De L. Frank Baum

Regia si adaptarea: Phil Willmott

Coregrafia: Florin Fieroiu

Compozitia muzicala si versurile: Andrei Petre Tatu si Alla Alexa Stoenescu

Coloana sonora: Andrei Petre Tatu

Scenografia: Ioana Colceag

Light design: Sorin Vintila

Distributia:

Dorothy: Andreea Mera

Em si Vrajitorele rele de la Est si Vest: Carmen Palcu Adam

Henry si Vrajitorul din Oz: Iulian Cuza

Un fermier, Oz gardianul: Alex Popescu

O fermiera si Vrajitoarele bune de la Nord si Sud: Andreea Gaica

Un fermier si Sperietoarea: Alexandru Stefanescu

Un fermier si Omul de Tinichea: Tudor Morar

Un fermier si Leul: Voicu Hetel

Un fermier si Cainele Toto: Nicolae Dumitru

Fermieri / Piticii / Oamenii Verzi din Oz / Maimutele Inaripate: Alina Dumitrelea, Cristina Plesa, Iulian Cuza, Alex Popescu

.................................................................................................................................................

Biletele sunt disponibile in reteaua Eventim, online pe www.eventim.ro, la Centrul de Relatii cu Clientii Eventim (Bd. I.C.Bratianu nr. 6), la magazinele partenere Eventim (Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librariile Carturesti si Humanitas) - si la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creanga, aflata in Piata Amzei nr. 13.

Mai multe informatii sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro si Facebook.com/TeatrulIonCreanga.