California Dreamin' (nesfarsit), regizat de Cristian Nemescu, revine in atentia publicului bucurestian la Festivalului International de Scurt si Mediu-Metraj NexT, filmul urmand sa fie proiectat sambata, la ora 15.00.

Productia lui Nemescu, premiata cu distinctia "Un Certain Regard" la Festivalul International de film de la Cannes, este povestea indelung-asteptatei sosiri a americanilor in Romania, dupa 55 de ani de sperante desarte. La sfarsitul anilor '90, in timpul razboiului din Iugoslavia, intr-o mica asezare romaneasca, un sef de gara si in acelasi timp mafiot local opreste un tren NATO cu echipament militar pazit de soldati americani. Trenul traverseaza Romania fara acte de transport, insa are aprobarea verbala a Guvernului roman.

Sosirea americanilor transforma mica asezare in satul tuturor posibilitatilor. Intre fata sefului de gara care vrea sa plece cu orice pret departe de satul prafuit si un militar american se infiripa o poveste de dragoste. Intre timp, vrand sa-si continue drumul, comandantul fortelor americane organizeaza o revolta locala impotriva sefului de gara. In final, trenul pleaca, lasand satul in plina anarhie.

"Filmul are o aroma romaneasca, se vede ca-i o mana romaneasca, insa este altceva decat ce s-a facut pana acum. Este alt stil", a declarat actorul Alex Margineanu.

Maria Dinulescu, Andi Valuianu, Alex Margineanu si Gabriel Spahiu vorbesc despre California Dreamin' (Nesfarsit)