Cronica de local

Excalibur, locul unde mancam cu mana

de Cosmin Navadaru     HotNews.ro
Duminică, 16 noiembrie 2008, 16:14 Life | Prin oraş

Excalibur
Foto: Hotnews
Daca esti romantic sau suferi de nictalopie, daca stomacul iti suna a gol si prin buzunare simti adierea vantului, daca ai un fetis pentru rochiile medievale sau daca pur si simplu esti bantuit de pofte culinare, trebuie sa stii ca la Excalibur se mananca exact ca-n Evul Mediu: cu mana, mult, dar mai ales ieftin.  

Aici se poate ajunge cu 601 (din Regie), cu 336 (de la Apaca), sau cu orice autobuz sau troleu care vine dinspre Universitate. Totul e sa te opresti in fata fostului Underworld, adica pe B-dul Mihail Kogalniceanu, nr. 3, sau "la rond la Kogalniceanu", cum se mai spune. Poti alege sa vii in intervalul de timp 13-24, dar e de preferat sa faci rezervare, caci Excalibur este mai mereu plin.  

Interior Excalibur
Foto: Hotnews


Dupa cum sugereaza chiar numele, este vorba de un local cu specific medieval: chelneritele au rochii lungi, medievale, muzica este, si ea, tot medievala, iar de mancat, mananci cu "sabia deasupra capului". Dar la propriu, caci pe pereti gasesti diverse obiecte decorative: sabii, palose, steaguri. Mesele si bancile sunt din lemn, astfel ca dupa doua-trei ore de stat acolo, s-ar putea sa intelegi de ce au fost inventate scaunele cu bureti.   

Cel mai dificil moment este, probabil, cel in care trebuie sa decizi ce vei manca. Un sfert de ora vei consulta meniul, destul de bogat in oferte, iar un alt sfert de ora vei rade, caci mancarurile au denumiri dintre cele mai haioase. Cum localul este luminat doar de lumanari, acuitatea vizuala iti va fi serios pusa la incercare atunci cand vei citi meniul si preturile. Muzica are un iz medieval si este, de obicei, la un volum optim pentru a face conversatie.  

Steag Excalibur
Foto: Hotnews


Cei care prefera vanatul pot cere preparate precum: La panda am stat caprioara am vanat, Pe carare spre palat un mistret am injunghiat, fazan la cuptor sau iepure la tava. Oferta nu se opreste aici. Exista si alte oferte interesante: pulpa de rata, purcel la cuptor, Sabia Excalibur, Cina armurierilor, Tava pentru regi, iar cei preocupati de silueta pot opta pentru salate (Salata Excalibur, Salata vrajitorului Merlin). Nu lipsesc preparatele din peste, supele. Desertul inseamna clatite umplute, Melba, "pireu de castane", intre 6 si 12 lei.  

Daca aveti curiozitatea sa incercati Ospatul din ajunul bataliei pt 2 persoane, veti scoate din buzunar 43 RON pentru o combinatie interesanta de aripi de pui picante, pulpe de pui, cartofi regali auriti, varza, mix de legume, masline, mere, banana, rosii, castraveti, portocale. De altfel, aproape toate felurile de mancare contin fructe. Si, foarte important, nu aveti nevoie de furculite sau cutite! Caci si oamenii din Evul Mediu mancau cu mana, nu-i asa?. Deranjul se rezolva rapid cu servetelele umede care zac pe masa.  

Ospatul din ajunul bataliei pt 2 persoane
Foto: Hotnews


Parca si mai gustoase decat felul de mancare sunt dressingurile, care vin din partea casei: din mujdeiul de usturoi si din sosul tartar veti da sa guste chiar si propriei maneci, atat sunt de bune. La fel si cu painea, ca doar vine tot gratis.  

Meniul pentru bauturi este separat de cel pentru mancaruri. Daca vreti cocktailuri, puteti lua, de 18 lei, un Mary cea sangeroasa, Orgasmul domnitei sau Licoarea cruciatilor. Vinul se vinde la carafa (29 RON), iar de 5 lei se poate o bere acceptabila, care nu vine in pahare obisnuite, ci in pocale.  

Mancarea este servita in aproximativ 20 de minute, cu toate ca Excalibur este aproape plin, chiar si la ora 15:00, in zi de sambata. De altfel, in meniu este precizata o perioada de 30-40 de minute pentru preparatele culinare.  

Atmosfera: romantica, numai buna pentru declaratii de dragoste sau pentru devorat cu prietenii niste vanat, pacat ca nu prea vezi ce scrie in meniu, nota 8 din 10.
Servire:
mancarea vine in 20 de minute, chiar si cand este plin localul, chelneritele sunt dragute, amabile, dar nu sunt puse in valoare de fustele alea cam lungi si uita uneori sa-ti aduca meniul cu bauturi, nota 9 din 10.
Preturi: bune pentru uns gatlejul, minunate la mancare (dintr-un "ospat pentru doua persoane" pot manca "lejer" trei sau patru indivizi infometati), servetelele, dressingurile si painea sunt incredibil de moca, nota 10 din 10.

Tablou Excalibur
Foto: Hotnews
























18811 vizualizari

  • -1 (1 vot)    
    curent (Duminică, 16 noiembrie 2008, 20:21)

    Sauru [anonim]

    Mie imi placea sclava Isaura. Imi placea cum zicea ea "papae, papae" si cum se dadea ea la Don Leonşio.
  • +1 (1 vot)    
    Bataie cu mancare (Luni, 17 noiembrie 2008, 0:30)

    Tequila [utilizator]

    Au si bataie cu mancare? In Malta e un restaurant medieval unde mananci cu mainile ca si aici, si cand suna gongul arunci cu mancare in ceilalti (nu cu oase). Ti se dau toale medievale ca sa nu te patezi pe hainele tale, dar care nu ajuta prea mult. Dupa o "sesiune" de bataie cu mancare trebuie sa te speli de mai multe ori pana scoti bucatile de pui din urechi si mirosul de bere din par. Foarte distractiv si recomandat.
    • 0 (0 voturi)    
      distractiv? (Miercuri, 28 ianuarie 2009, 19:00)

      conscab [utilizator] i-a raspuns lui Tequila

      poate, dar cu siguranta nu pentru toti.
  • 0 (0 voturi)    
    Excalibur (Luni, 17 noiembrie 2008, 9:43)

    io [anonim]

    Exista o discutie pe forumul CG, despre acest local. Gasiti opinii ale celor care au mancat acolo. Oarecum multumiti, dar totusi departe de a acorda punctaj atat de bun. Articolul este partinitor, din pacate.
  • 0 (2 voturi)    
    excalibur (Luni, 17 noiembrie 2008, 10:09)

    yo [anonim]

    Articolul este clar de tip publicitar ..

    Excalibur a fost ok pe la inceput :
    Atmosfera e ok , preturile asa si asa

    In schimb meniul in mare parte inseamna cartofi + carne - 80% sunt cartofi .
    • +2 (4 voturi)    
      publicitate mincinoasa (Luni, 17 noiembrie 2008, 13:53)

      6BUZZ [utilizator] i-a raspuns lui yo

      cartofi + cartofi uneori nefacuti + cartofi "foarte" facuti + putina carne uneori facuta...

      fugiti de acest "restaurant"
  • +1 (1 vot)    
    cartof medieval? (Luni, 17 noiembrie 2008, 11:23)

    fefe [anonim]

    Ca sa fim absolut corecti o mancare de cartofi nu poate fi medievala.

    Cartoful a fost adus din America si a inceput sa fie serios cultivat in Europa abia din sec. al XVII -lea. (adica epoca moderna in toata regula).

    Astfel ca medievalul nu prea are legatura cu cartoful.
    • 0 (0 voturi)    
      Cartofi (Luni, 17 noiembrie 2008, 17:55)

      Coco [anonim] i-a raspuns lui fefe

      E si tu acuma, prea ridici pretentii. Nu am fost acolo, dar dupa acest articol cred ca dau o tura.
    • 0 (0 voturi)    
      vai vai (Miercuri, 28 ianuarie 2009, 19:07)

      conscab [utilizator] i-a raspuns lui fefe

      Imparti si tu firul in 4...
      Dar de celelalte alimente ce zici? (glumesc)
  • 0 (2 voturi)    
    publicitatae (Luni, 17 noiembrie 2008, 12:03)

    mozzy [anonim]

    pe langa sigla de publicitate, care lipseste, as mai putea adauga si eu cate ceva din experienta traita pe acolo.

    Am mers vreo 10 oameni, am luat purcel la tava si bere. Berea a fost ok, 2 randuri, al treilea rand era calda si al patrulea n-a mai venit pentru ca se terminase. Purcelul era taiat prea de mic, ca varsta, ceea ce-i influenta gustul. Si nici nu era bine patruns. Iar pe la 11 noaptea, eram singurii clienti (era vineri). Pe la 12 aproape ne-au dat afara.

    Ca idee, merita sa mergeti, macar odata, poate va place, in fond gusturile nu se discuta.
  • +3 (5 voturi)    
    Mda... (Luni, 17 noiembrie 2008, 15:45)

    romanasul [anonim]

    Prietene, "servetelele, ... sunt incredibil de moca"; eu unul n-am fost pana acum in vreun restaurant sa mi se ceara bani pentru servetele. Bine ca nu v-a pus pe nota si cat curent ati consumat. In fine...si "pireu de castane" nu exista, poate piure, ca Pireu e un mare port din Grecia. Stiu ca acasa la mamica asa se zice, dar aici suntem printre oameni care au mai citit ceva "almanahe".

    P.S. Esti cumva ruda cu patronul? :D
    • -1 (1 vot)    
      Nu (Luni, 17 noiembrie 2008, 18:14)

      pt romanasul [anonim] i-a raspuns lui romanasul

      Nu, nu e ruda cu patronul, e chiar patronul.
    • +1 (1 vot)    
      pireu era scris in meniu, pireu v-am dat ;) (Marţi, 18 noiembrie 2008, 0:56)

      cosmin [anonim] i-a raspuns lui romanasul

      si forma "pireu" mai apare si prin dictionare, deci nu te mai criza si tu atata
  • +2 (4 voturi)    
    Despre Excalibur (Luni, 17 noiembrie 2008, 16:33)

    Gerula [anonim]

    Dupa o alta cura de publicitate, data mai demult pe la Antena 1 , am fost la ei. Era sambata pe la ora 15.00 . Am intrat, nu era absolut nimeni. Am vrut sa ne asezam, insa ne-au spus ca fara rezervare, nu se poate. A fost destul de ciudat, fiindca in Barcelona la L'Olive, desi eram fara rezervare, ne-au primit. Ideea este ca sentimentul a fost neplacut, suficent pentru a nu mai da pe acolo.
  • +1 (1 vot)    
    Bucuresti sa inteleg ? (Luni, 17 noiembrie 2008, 16:45)

    Adrian [anonim]

    sa inteleg ca localul cu pricina este in Bucuresti ?
    am citit comentariile acide de mai sus, dar oameni buni ... si aici fac referire mai ales la redactorii EvZ care incet incet incep sa ma dezamageasca... exista "Excalibur" si in Tg, Mures... aceeasi tema, acelasi meniu, aceleasi preturi... calitatea ?! de daparte nu indoielnica... E drept, sunt subiectiv, dar va recomanda cu caldura localul, sa nu mai vorbesc ca terasa e incredibila...
    e situat pe undeva prin centru, nu as putea spune exact unde [doar weekendul acesta ce-am fost acolo]... dar daca mergeti intre catedrala si clinici sigur veti da de el...
  • 0 (0 voturi)    
    excalibur (Luni, 17 noiembrie 2008, 18:02)

    cami [anonim]

    da, avem si noi in tg. mures excalibur, de la noi sunt si proprietarii care au deschis in bucuresti. e foarte ok, nu avem nimic de reprosat. totusi in schimbul servetelelor umede, la noi se da un bol cu apa si lamaie sa te speli inainte si dupa mancare. Interesanta ideea, la noi e plin intotdeauna:d
    • 0 (0 voturi)    
      tg.mures (Luni, 17 noiembrie 2008, 23:41)

      artware [anonim] i-a raspuns lui cami

      ...... bucurestean fiind am fost in Excalibur la tg mures, am ramas surprins de servire (tare mishto chelnerita), iar mancarea a mai si ramas, si nu foarte scump.
  • 0 (2 voturi)    
    ce tot cautați nod în papură? (Marţi, 18 noiembrie 2008, 0:33)

    rina [anonim]

    Orice articol de acest gen are o dâră de subiectivism. În fond, este o observație, iar cel care citește are libertatea să decidă dacă merge sau nu să mănânce acolo.
    Nu cred că e cazul să faceți remarci răutăcioase. Citiți articolul, comentariile, luați o decizie. Simplu.. Eu una o să merg acolo într-o seară. Cu alte cuvinte, autorul articolului m-a convins! ;)
  • +1 (1 vot)    
    Timisoara (Marţi, 18 noiembrie 2008, 14:29)

    daniel [anonim]

    Daca vreti sa mancati intr-adevar intr-o atmosfera medievala, mult ieftin si extraordinar de bun restaurantul perfect e in Timisoara: CAMELOT se numeste.
    Va garantez ca veti deveni clienti fideli repede.
  • 0 (0 voturi)    
    excalibur (Marţi, 18 noiembrie 2008, 21:00)

    anca [anonim]

    Mi-a placut prezentarea...pare foarte interesant.Mereu am fost interesata de ceea ce tine de medieval.
    daca o sa am drum in Bucuresti precis am sa intru pentru pranz.hhehehehe
    am citit un comentariu referitor la bataia cu mancare...cu asta nu sunt de acord.Si nu din motive estetice ci mai degraba din bun simt.In Africa sunt copii care mor de foame la propriu.....Va las pe voi sa trageti concluziile.
  • -2 (2 voturi)    
    Mai exista si altii (Miercuri, 19 noiembrie 2008, 0:50)

    eudoxiu [anonim]

    Pentru cei carora le place carnea, gustos pregatita.
    http://www.carnivore.ro/

    Fara mofturi de epoca.
    Ideea de a manca cu mana, mi se pare deplasata.
    Ma duce cu gandul la 'ciugulitul din palma'. Personal, am trecut de vremurile acelea....
  • 0 (0 voturi)    
    va recomand (Duminică, 23 noiembrie 2008, 0:22)

    easy [anonim]

    http://sirlancelot.hu/site.php?lang=en
  • +1 (1 vot)    
    un manager incult (Marţi, 16 decembrie 2008, 17:59)

    catalin [anonim]

    am avut o experienta extrem de neplacuta cu managerul acestui restaurant, care din comportament si din exprimare dadea impresia unui proaspat absolvent de gimnaziu, sau poate nici macar... am venit intr-o dupa-amiaza sa iau masa cu niste colaboratori straini ai firmei la care lucrez si mare greseala am facut. am asteptat dupa mancare ceva mai mult de o ora, sub pretextul ca de-abea au deschis. apoi de la bere la sticla am trecut la bere la halba si la suc in cele din urma, pt ca li se terminase toata berea. intr-un final , am mancat si am cerut nota. am vrut sa platesc cu cardul , dar mi s-a spus ca nu este posibil pt ca POS-ul este defect de vreo 2 zile. ma rog, am trecut peste acest amanunt, desi mai fusesem acolo si cu vreo 2 saptamani in urma, POS-ul fiind tot defect. apoi am cerut bonul fiscal si o factura dar am aflat cu stupoare ca nici acest lucru nu este posibil, deoarece au casa fiscala defecta si bonurile nu ies.am cerut atunci sa vorbesc cu un manager si mi-a aparut in fata un baiat simplu, de la tara, care a inceput sa se ratoiasca la mine ca de ce nu inteleg ca nu merge aparatul si nu are ce sa ii faca, baiatul de-abea lega 2-3 cuvinte, dar avea tupeul sa tipe la mine. am revenit seara dupa factura si lucrurile s-au rezolvat. acest ``manager`` ar trebui totusi sanctionat pentru incultura si lipsa de diplomatie.
  • 0 (0 voturi)    
    publicitate mincinoasa (Sâmbătă, 20 decembrie 2008, 17:08)

    andrei [anonim]

    "mancarea este servita in aproximativ 20 de min" din pacate am fost si eu la excalibur si mancarea a durat o ora si...deci sunt foarte dezamagit.nu va recomand decat daca vreti sa va faceti foarte multi nervi.
  • 0 (0 voturi)    
    Saracie mare la Excalibur (Sâmbătă, 3 ianuarie 2009, 19:51)

    Constantin Mihai [anonim]

    Eram un client fidel al restaurantului din Bucuresti, deoarece este aproape de locul de munca si mergeam foarte des pe acolo cu colegii dupa serviciu. Intre timp gramajele s-au diminuat, preturile au crescut. Am observat treptat ca din varietatea de meniuri, numai cateva sunt disponibile, tot mai putine. La un moment dat am comandat 3 platouri identice, care trebuiau sa contina cate o banana, primul avea o banana cam storcosita, probabil reciclata de pe un alt platou, la al doilea platou ni s-a explicat ca am ,,primit o jumatate de kiwi`` in loc de banana, iar pe al3lea deja nu se mai afla nici un fruct. Aceeasi problema am intalnit-o cand am comandat platourile cu ficatei in bacon, care erau inexistenti. Cu timpul aceste lipsuri au inceput sa devina din ce in ce mai evidente si mai deranjante, ba nu mai aveau aripioare, ba nu mai aveau pui grill, ba nu mai aveau coaste, ba nu mai aveau nimic, sa nu mai zic ca intr-o seara s-a intamplat sa nu fie apa plata. Am cerut o lumanare in plus pe masa, mi s-a spus ca nu au decat una pt fiecare masa, am mai cerut inca un rand de pahare pt apa la vin, mi-au oferit halbe de 500ml, dupa spalatul mainilor, la toaleta, eram nevoiti sa folosim rola de bucatarie de cea mai proasta calitate. Pe de alta parte mancare incepea sa iasa din ce in ce mai greu , timpul de asteptare ajungand pana la 2ORE!! Am vazut multi oameni care efectiv s-au ridicat de la masa si au plecat din acest motiv. In mod normal nu as fii dat un astfel de comentariu, nu imi sta in fire, dar ce se intampla la excalibur este absolut rusinos si cumva trebuiesc luate masuri. Noi am incetat sa mai fim clientii acestui restaurant si din cate vad multa lume incepe sa fie dezamagita, este mare pacat pentru ca a avut un inceput promitator...
  • 0 (0 voturi)    
    mda.. (Miercuri, 28 ianuarie 2009, 18:58)

    conscab [utilizator]

    "chelneritele sunt dragute, amabile, dar nu sunt puse in valoare de fustele alea cam lungi...."

    bine ca numai fuste scurte cauti.
    Eu cred ca e mai bine asa, lasati-ma fratilor cu atatea picioare goale si sani la vedere. Le vreti peste tot ??
    :|
  • 0 (0 voturi)    
    excalibur (Luni, 16 martie 2009, 16:51)

    ana [anonim]

    este un restaurant unde se mananca bine ,dar am asteptat dupa mancare 1 1/2 ca sa vina.Au doar 3 ospatari care abia se miscau si cu bauturile si preturile nu sunt chiar mici.
    asa ca nu l-as recomanda mai departe
  • 0 (0 voturi)    
    sub orice critica, de evitat (Joi, 7 mai 2009, 22:21)

    florin [anonim]

    am mancat de doua ori acolo. prima data acum o luna a fost interesant, o experienta noua ca prezentare, meniu, mancatul cu mana... chiar daca erau mici nereguli in meniu.
    a doua oara, la sf lunii martie, invit un prieten bun din germania, mi a fost rusine:
    - becurile de la masa nu functionau, bezna totala, nu au vrut sa ne dea decat o lumanare, "obiceiul casei"
    - din meniu aveau sub un sfert: comand nu s ce platou regal pe care l au adus fara carne de porc "ca nu mai aveau"
    - la bauturi la fel, am baut ce aveau ei nu ce voiam eu
    - chelnerul relativ amabil, vorbea stricat, era nou si nu stia despre mancaruri prea multe,
    Cu greu puteam face o impresie mai proasta prietenului.
  • 0 (0 voturi)    
    am fost si eu la excalibur (Miercuri, 10 iunie 2009, 10:16)

    un clien [anonim]

    am fost de vreo 3-4 ori...a fost bine,dar s`a mai intamplat sa nu aibe aripioare picante si sa dea altceva la schimb...dar cea mai neplacuta experienta a fost knd am mers intr`o zi pe la vreo 13.30-14.00 si au dat niste cartofi sleiti,resturile care nu sau terminat cu o zi in uma....acuma au mai deschis o locatie pe strada Academiei op incerc acuma sambata ca e o aniversare in fam si vrem sa facem o masa acolo,una surpriza si sper sa nu ma fac de ras....
  • 0 (0 voturi)    
    am trecut o data (Joi, 11 noiembrie 2010, 19:41)

    coco [anonim]

    am fost si eu pe acolo dar si acum plang dupa banii dati
    afost sub ori ce critica si mancarea si servitul.
    berea era calda paharele erau murdare n-am sa ma mai duc acolo in viata mea
  • 0 (0 voturi)    
    Dezamagire (Marţi, 12 aprilie 2011, 12:11)

    Liliana [anonim]

    Pima data cand am fost am fost super incantata. In schimb a 3 a oara, m-am enervat la culme!! Am vrut sa imi sarbatoresc ziua de nastere alaturi de 5 prieteni. Am cerut platoul de 110lei si cand l-a adus dupa ora si jum nu corespundea cu ce scria in meniu! in loc de pulpe erau niste tentative de mini ciocanele (3-4) si in loc de costite erau 3 bucati de grasime fara urma de carne......si in rest cartofi (cu 110 lei luam muuulti cartofi). Am vrut sa protestez dar nu am vrut sa imi stric seara! plus ca aratau cam vechi alimentele si erau si reci. Imi pare foarte rau ca isi bat joc caci de altfel este foarte buna mancarea !!!!
  • 0 (0 voturi)    
    italianca (Duminică, 17 iulie 2011, 19:48)

    coco din mures [anonim]

    buna, dak este vorba de excalibur din tg mures uncuvint de spus. JALNIC. am fost acolo cu invitatii mei din italia am vrut sa-i impresionez si am facut mai rau, am asteptat vreo 50 min nu ne=a bagat in seama nimerni intuneric,jeg la masa,unsuros peste tot,imi pare rau dar la inceput era tare acu e jalnic. si mi-a adus si platoul plin de cartofi vechi expirati, cartofi la greu si carne putina.RUSINE PATRONULUI atat.
  • 0 (0 voturi)    
    de ocolit (Duminică, 29 ianuarie 2012, 22:09)

    anomin [anonim]

    am fot invitat aici la o aniversare... a fot o experienta total neplacuta. in sensul ca ce scrie in meniu nu se regaseste pe platou. servirea a lasat mult de dorit, ospatarul (si sef de sala) devenind recalcitrant cand i s-a spun ca un oarecare produs (mai exact palinca) este de o calitate indoielnica si fiind invitati sa plecam daca nu ne convine. a fost un moment penibil, unii dintre invitatii de la masa parasind localul. personal nu voi mai trece pe aici.


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri