Cum dai cu nasul in Blanari, in diagonala fata de Club A, la etajul 1 al unei vile, e Salt, un pub sportiv in care mi-am petrecut cateva nopti din existenta mea recenta si vesela.

Atmosfera e relaxata si relaxanta, iar muzica iti permite sa vorbesti chiar cu toate persoanele de la masa, nu doar cu cel/cea de langa tine, cum se intampla de obicei, in cluburile bucurestene. Ce-i drept, locul are o rezonanta cam neplacuta si tinde sa devina galagios cand e suprapopulat, dar galagia facuta de cateva zeci de oameni adunati intr-un bar e deseori mai melodioasa decat unele chestii pe care le canta formatiile aflate acum in voga.

Daca n-aveti chef nici de muzica, nici de vorba, mai exista alternative: puteti sa va distrati cu prietenii jucand fusbal sau darts. Ultima oara, noi ne-am implicat atat de tare in jocul de fusbal incat a venit barmanul la noi si ne-a rugat sa nu rupem masa. La propriu.

Localul destul de mic face ca servirea sa fie prompta. Din pacate, berea e mereu cam calda. De fiecare data m-am plans si mi s-a spus ca e din frigider. In conditiile in care afara erau mereu maxim 0 grade, ma intreb unde tin oamenii aia frigiderul.

Preturile nu sunt mari, avand in vedere ca este un local curatel din buricul targului. Dar nici nu vi-l recomand daca vreti sa dati de baut prietenilor. O bere se invarte intre 6 si 10 lei. O bere buna, insa, pleaca de la 7,5 lei. Plus ca aveti, oricand, alternativa halbei. Daca ati venit sa vedeti un meci si dragostea pentru echipa favorita va trece prin stomac, exista pizza si sendvisuri cu cartofi prajiti. Exista pe meniu, cel putin, ca, atunci cand am intrebat noi, n-aveau decat pizza. Care n-a fost nici prea buna, nici prea ieftina (cam 20 de lei), dar la un meci disputat, merge de minune.

Un alt avantaj al pub-ului este aerisirea foarte buna. In calitatea mea de nefumator care sta printre viciosi, ma declar aproape 100% multumit de numarul mic de tigari pe care le-am fumat pasiv in orele petrecute acolo.

Atmosfera: 8 din 10 (daca n-ar fi snobii care se-nvart si prin A...)

Servire: 8 din 10 (mai uita si fata de la bar, ca doar oameni suntem...)

Preturi: 7 din 10 (Nu-s mari, dar nu veniti beti, ca plecati saraci!)

www.mantzy.wordpress.com