Marele “sonero” Eliades Ochoa va concerta la Sala Palatului din Capitala, pe data de 5 octombrie, informeaza Fundatia Phoenix. Evenimentul continua traditia concertelor de muzica traditionala cubaneza marca Buena Vista Social Club. Artistul a mai fost prezent in Romania in 2007, cu ocazia unor spectacole sold-out sustinute la Bucuresti, Cluj si Timisoara.

Eliades Ochoa provine din zona rurala de linga Santiago de Cuba, iar radacinile lui muzicale sunt in “guajira” (muzica populara cubaneza). Datorita inclinatiei de a purta haine negre si palarie de cowboy, unii critici l-au numit “Johnny Cash din Cuba”.

Ochoa este membru fondator al fenomenului Buena Vista Social Club si castigator de Grammy in 1997 (alaturi de Buena Vista Social Club), pentru cel mai bine vandut album muzical din lume. Este apreciat pentru contributia la piese ca El Cuarto de Tula, Chan Chan sau El Carretero. A participat la toate marile turnee mondiale ale super-starurilor cubaneze, impreuna cu Ibrahim Ferrer, Compay Segundo, Ruben Gonzalez, Cachaito Lopez sau Omara Portuondo.

Eliades Ochoa este singurul muzician consacrat de marca Buena Vista Social Club care vine sa cante la Bucuresti anul acesta. In actualul turneu, artistul va fi insotit de trupa lui, Grupo Patria.

Biletele costa intre 75 si 250 de lei, in functie de pozitia in sala, si se gasesc in retelele magazinelor Diverta si Germanos sau online pe www.bilete.ro, www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro si www.blt.ro.

Vezi site-ul oficial al artistului si pagina de myspace.