Prima Conventie de tatuaje din Romania, intitulata Transilvania Tattoo Expo, se va desfasura la Sibiu, in perioada 5-7 iunie, informeaza organizatori. Pasionatii de arta corporala vor putea urmari pe parcursul celor trei zile concerte de muzica rock si metal cu diferite influente (death, hardcore, thrash, agresiv) sustinute de trupe din Bucuresti, Cluj si Sibiu, cat si spectacole pirotehnice prezentate de trupa Crispus - The Art of Fire. Pe langa aceste evenimente, publicul va putea urmari demonstratii live de arta tattoo sustinute de artisti tatuatori de renume din tara si strainatate, pierce si body painting. Festivitatile vor fi inchise de trupa ACT.

La eveniment si-au anuntat participarea 36 de artisti tatuatori din Austria, Bulgaria, Italia, India, Franta, Germania, Marea Britanie, Polonia, Romania, Spania, SUA si Ungaria, care vor aborda stiluri si tehnici diverse ale acestei arte. Concursul propriu-zis se va desfasura pe mai multe sectiuni: arta japoneza, dark, tribal, alb-negru, color etc. Creatiile vor fi jurizate in functie de complexitate si tema aleasa. Cei care doresc sa fie "modele" pot accesa pagina oficiala a evenimentului si pot intra in legatura cu artistii care vor avea stand de prezentare la Sibiu.

"Evenimente de acest gen sunt deja traditionale afara. Conventia de la Frankfurt, cea mai mare din Europa, a ajuns anul acesta la a 17-a editie, la care au participat 300 de artisti din intreaga lume. La Sibiu se organizeaza festivaluri internationale de jazz, teatru, fotografie, muzica simfonica. Ceea ce facem noi este tot o forma de exprimare artistica iar Transilvania Tattoo Expo este modalitatea prin care vrem sa ne facem cunoscuti publicului larg", a declarat Ovidiu Popartan, organizatorul principal al evenimentului.

Costul unui bilet va fi de 10 lei pentru fiecare zi de expozitie. Biletele pot fi achizitionate din locul de desfasurare al evenimentului, parcarea Salii Transilvania din Sibiu. Accesul publicului in spatiul de expozitie se va face in fiecare zi cu incepere de la ora 12:00.

Programul concertelor:

VINERI, 5 IUNIE, cu incepere de la ora 20.00

Heavy Duty (Sibiu)

Redox (Bucuresti)

Betrayer (Sibiu)

SAMBATA, 6 IUNIE, cu incepere de la ora 20.00

Truda (Cluj Napoca)

Guerrilas (Cluj Napoca)

DUMINICA, 7 IUNIE, cu incepere de la ora 20.00

O.S.R.D. (Sibiu)

ACT (Bucuresti)

Crispus - The Art of Fire. In 2004 CRISPUS devenea una dintre primele trupe din Romania ce foloseau arta focului in spectacolele lor. Grupul numara 13 membri dintre care sapte fac animatii folosind focul, trei sunt percutionisti, iar ceilalti se ocupa de imagine si impresariat.

Forma de arta practicata de acesti tineri din Sibiu isi are originile in Noua Zeenlanda. In spectacolele lor folosesc lanturi cu flacara, "franghii de foc”, "evantaie de foc” si nelipsitele torte care sunt folosite de cei cinci suflatori de flacari ai trupei, precum si multe alte efecte pirotehnice. Toate acestea impreuna cu muzica live fac din spectacolele lor un moment magic.

Heavy Duty - Sibiu. Trupa a fost infiintata in octombrie 2007 ca o trupa de garaj axata pe coveruri. In urmatoare jumate de an schimba mai multi membri, in principal tobari, ajungand la formula de azi: Brosco voce, Volvo chitara, Andrei chitara, Marius bas si Ove tobe. Compozitiile Heavy Duty se incadreaza in aria metal si death metal.

Betrayer - Sibiu. Trupa Betrayer a fost infiintata in anul 2004 din membrii unor foste trupe "de garaj" din Sibiu. Din componenta initiala au facut parte Bunescu Alex (bas si voce), Oancea Valentin (Tobe), Grigore Cosmin (chitara) si Dicu Dragos (chitara).Trupa s-a apucat de treaba studiind piese si realizand compozitii proprii intr-un "mediu ostil", un pod reamenajat pe „rockareli” zgomotoase. In scurt timp vine in trupa alt chitarist care nu persista si este inlocuit cu un clapar, Kadar Laszlo.

In aceasta formula trupa sustine concerte in Sibiu si castiga faima si respect printre rockerii sibieni. Dar ca orice lucru frumos, trupa s-a "autodistrus" si fiecare dintre membri au ales sa mearga pe cai diferite. Dragos Dicu, insa a pastrat flacara Betrayer aprinsa si a coptat noi oameni in trupa.

Acum, membri trupei sunt: Peter Szoke (voce), Ban Adi (tobe) ,Grigore Cosmin (bas) si Dragos Dicu (chitara). In aceasta formula, Betrayer s-a apucat din nou de lucru, finalizand niste idei mai vechi si mai noi, imbogatindu-si repertoriul cu melodii influentate de venirea noilor membri. Stilul trupei este discutabil, in general metal, dar cu foarte multe influente (hardcore, punk, alternative, hard rock, blues,etc.).

Truda - Cluj. Truda este o trupa clujeana de metal agresiv formata din fosti membri CASH alaturi de solistul de la Spiritual Ravishment. Au la activ un album, Taraf Nation, scos in 2008, dar si probabil cele mai interesante videoclipuri din tara, produse chiar de ei.

Guerillas - Cluj. Infiintata in 2002, trupa abordeaza stilul trash-hardcore si este cunoscuta pentru numeroasele concerte pe care le-a avut in deschiderea unor trupe rock internationale de renume, precum Born From Pain, Moby Dick sau Sepultura. Metalul practicat de catre clujenii de la Guerillas isi are radacinile in Soulfly, insa forma la care s-a ajuns este una proprie, bazata foarte mult pe balans tipic hardcore. Guerillas sunt genul de trupa care pot deschide orice concert mare de afara, stiu foarte bine cum sa puna in miscare si sa intretina publicul.

ACT - Bucuresti. Declarata "cea mai buna trupa rock din Romania" in cadrul competitiei Global Battle of the Bands, Act este compusa din muzicieni care au activat de-a lungul timpului in formatii cunoscute, precum Metrock, Voltaj, Tectonic, Krypton, Taxi, Quartz, Harap-Alb. Situata in zona rock, combinand subgenurile metal si alternativ, Act prezinta un puternic mesaj politic si social.

Studioul Transilvania Tattoo a fost deschis in anul 1999 sub numele de "Ovidiu’s Tattoo” fiind in vremea aceea singurul studio din Romania acreditat (Aut. 17464 din 05.04.99). In anul 2004, odata cu cooptarea de noi membri, s-a format "Transilvania Tattoo”. In prezent echipa este formata din Ovidiu - Tattoo&Piercing, Teddy - Tattoo, Csaba - Tattoo si Ada - Shop Manager si tattoo apprentice.

In anul 2007 a fost infiintata Asociatia "Transilvania Tattoo Club”, afiliata la U.E.T.A (United European Tattoo Artists) care isi propune crearea unei comunitati deschise tuturor pasionatilor de arta corporala din Romania. Asociatia Transilvania Tattoo Club este organizatorul primei conventii internationale de tatuaje si bodypiercing din Romania.