Fest'Asia 2009 porneste la drum sambata, 20 iunie, cu proiectii de la ora 14:30 pana tarziu, in noapte, la cinematograful Scala. Sase lung-metraje premiate la festivaluri internationale de film, filme asiatice-cult care au facut inconjurul lumii in ultimii doi ani, sunt propunerea pe care o face Fest'Asia cinefililor bucuresteni pe 20 iunie.

Thriller-ul politist "The Chaser", selectionat in competitia oficiala a Festivalului de la Cannes in 2008, prezentat in premiera pe ecranele din Bucuresti, este "vedeta" zilei, proiectia acestuia fiind programata de la ora 21:00.

Sambata, 20 iunie

14.30 Election 1

16.30 The Damned Rain

19.00 Confession of Pain

21.00 The Chaser

23.30 Alone

The Chaser / Chugyeogja (R. Hong-Jin Na, 2008), ora 21.00:

Una dintre cele mai premiate pelicule sud coreene din ultimii ani, The Chaser este un film plin de tensiune, cu momente remarcabile de umor, care spune povestea halucinanta a lui Jung-ho, un fost politist devenit peste, care e tot mai furios pe „fetele” sale, care dispar fara urma si cu datoriile neachitate. Intr-o noapte, suna un client și Jung-ho i-o trimite pe Mi-jin, pe care o smulge, practic, de langa fetița ei.

Curand, omul iși da seama ca numarul de pe care s-a facut comanda este identic cu cel de pe care au fost sunate toate fetele disparute. Jung-ho pleaca pe urmele apelantului, pe care-l gasește dupa o intensa urmarire, la capatul careia descopera ca mai are numai 12 ore la dispoziție pentru a o mai gasi in viața pe Mi-jin.

Election 1 / Hak Seh Wui (Hong Kong, 2005), programat la ora 14:30:

Selectionata la Festivalul de la Cannes si castigator a peste 10 premii la festivaluri nationale si internationale de film, drama „plonjeaza” direct in lumea „triadelor” mafiote din Honk Kong si a luptelor pentru putere pe viata si pe moarte duse in interiorul acestora..

Alone / Faet (2007), ora 23:30

Cel mai premiat film al regizorilor Banjong Pisanthanakun si Parkpoom Wongpoom. Filmul spune povestea gemenelor siameze Pim si Ploy, separate in adolescenta. Dupa ce si-a refacut viata in Coreea de Sud, Pim se intoarce in Tailanda pentru a-i fi alaturi mamei sale pe patul de moarte, pentru prima data de la durerosul episod care a dus la moartea surorii ei, sperand ca traumele familiei au fost vindecate de trecerea timpului. Ploy se va intoarce insa, mai puternica si mai hotarata decat niciodata, pentru a-si razbuna propria moarte.

The Damned Rain / Gabhricha Paus, singurul film indian prezentat in selectia Fest'Asia 2009, prezentat la importantele festivaluri internationale de la Rotterdam, Varsovia sau Vancouver, de la ora 16:30; si thriller-ul din Hong Kong Confession of Pain / Seung Sing (2007), de la 19:00, completeaza programul primei zile “pline” la Fest'Asia 2009.