Formatia E.M.I.L. lanseaza la inceputul lunii iulie cel de-al treilea disc, intitulat Stiu, ti se pare absurd... Materialul va fi prezentat in cadrul unui concert care va avea loc la Vama Veche, pe 25 iulie, informeaza un comunicat din partea trupei.

E.M.I.L. (Extraterestrii Merg Iarna La Ski) este o trupa care a luat nastere in anul 2000, in Bucuresti, si este compusa din Sorin (voce), Stoi (chitara), Gabi (chitara), Barbu (bas) si Piti (tobe). Genurile muzicale abordate: punk-rock, ska, reggae, dub, dancehall sau skate-punk.

Pana in prezent, cei cinci "Emili" se pot lauda cu peste 200 de concerte in toata tara, dar si cu participari la festivaluri ca Stufstock, Bestfest, CokeLive, Student Fest, TM, Noisefun, Rock la Mures, Punkaid, Motorock, Top T.

In anul 2006, E.M.I.L. a fost pe locul 1 in Romanian Top 100 la City FM, cu piesa Doi. De asemenea, in 2008, trupa a reprezentat Romania la festivalul international Fete de la Musique din Berlin (GE).

Formatia a mai cantat alaturi de nume straine, ca NOFX (SUA), No Use For A Name (SUA), Toy Dolls (Marea Britanie), Bloodhound Gang (SUA), La Plebe (SUA), The Special Guests (Germania), Stereophonics (Marea Britanie).

Discografie: Cocktail Verde (2003), Rom, Fum si Vanilie (2005), Stiu, ti se pare absurd (2009). Pentru inceput, noul album va fi distribuit impreuna cu revista Sunete, in editiile din lunile iulie-august, si va fi prezent pe piata in acesta formula incepand cu data de 10 iulie. Baietii vor sustine concertul de lansare al noului album in Vama Veche, in data de 25 iulie.

Noul material este un disc independent, produs "in cel mai curat stil" DIY (do it yourself), alaturi de toti prietenii formatiei, si contine 11 melodii originale.

”Stiu, ti se pare absurd... reprezinta un manifest”, spun baietii. “Alternativa noastra la curentul muzical comercial din showbiz-ul romanesc. Atitudinea fireasca si autentica impotriva unei adevarate mecanizari a societatii. Mai mult decat atat, Stiu, ti se pare absurd... este o dovada de devotament fata de o scena si fata de un curent muzical care ne-a schimbat viata.”

Vezi aici site-ul trupei si pagina lor de myspace.

Albumul este sustinut de Revista Sunete si casa de productie Capricorn & Capricorn. Partenerii media care au ales sa fie alaturi de trupa E.M.I.L. sunt: Academia Catavencu, B24FUN, Adevarul.ro, HotNews.ro, Radio Lynx, RANEvents, OOPS Media, Bestmusic.ro, Muzicabuna.ro, Metalhead.ro, Metalfan.ro, Rockxpress.ro, Bangyourbrain.com, Studentie.ro, Asculta-Muzica.com.