Adepta a metalului progresiv melodic, formatia Highlight Kenosis va canta sambata, 1 august, in Apasu Bar din Capitala, de la ora 21:30, informeaza managementul trupei. HK si-a lansat in luna iulie primul videoclip, intitulat A Drop Of You. Piesa face parte din albumul de debut al trupei, Glowing, ce va fi lansat in curand.

Filmat de regizorul Valentin Partenie, primul videoclip HK are o imagine alerta, in care dinamica montajului se impleteste cu prezenta plina de energie a solistei trupei, Oana, si a celorlalti membri ai trupei. A Drop Of You este un clip de imagine, filmat in intregime in studioul unde HK repeta de obicei. Clipul propune imagini minimaliste, concentrate pe portretele celor patru membri. Nu lipsesc decupajele alb-negru si fotografiile.

A Drop Of You a fost si alegerea celor patru membri HK. Potrivit lui Matei, chitarist si compozitor al trupei, aceasta piesa “canta si vorbeste despre dorinta noastra de a primi in dar macar un strop din frumusetea si iubirea divina”.

Highlight Kenosis inseamna Matei Damian-Ulmu (chitarist si compozitor), Oana Maria Stoica (voce si versuri), Dragos Serbanescu (bas) si John Ciurea (tobe). Termenul "Kenosis" provine din limba greaca si se refera la golirea de orgoliul propriu si la trufie, pentru a deveni receptivi in intregime la puritate, la simplitatea inocentei copilariei si la divina Intelepciune ("Sofia").

Toti membrii trupei HK au studii muzicale sau artistice. Matei a absolvit Universitatea de Muzica din Bucuresti, sectia chitara clasica, si are la activ peste 15 ani in muzica, zece dintre ei in Bere Gratis si Trupa Veche. Oana a studiat baletul timp de noua ani la Liceul de Coregrafie din Bucuresti, a facut trei ani de actorie la Bucuresti si a activat, timp de doi ani, in Trupa Veche. In prezent, isi perfectioneaza tehnica vocala prin lectii de canto. Dragos a absolvit Universitatea de Muzica, sectia corzi grave (contrabas) si Guildhallschool of Music and Drama din Londra si este sef de partida in Orchestra Radio. John a descoperit tobele de foarte tanar si ulterior a absolvit Scoala de Arta, sectia tobe/percutie.

Highlight Kenosis a reprezentat Romania la Balkan Rock Zone, Bulgaria. Formatia a cantat pe 9 mai, de Ziua Europei, ca principala trupa a serii, in fata a peste 2000 de spectatori.La activitatea trupei se mai adauga si o intalnire de exceptie cu Glenn Hughes (ex-Deep Purple, ex-Black Sabath) de Ziua Europei, in Bulgaria. HK au sustinut de la infiintare peste 50 de concerte in toata tara si in afara si se pregatesc de lansarea primului album, intitulat Glowing, produs integral in Suedia.

Albumul poate fi ascultat aici.

Highlight Kenosis va canta sambata, 1 august, in Apasu Bar din Capitala, de la ora 21:30. "Va fi un concert de tinut minte, dedicat fanilor nostri de la Apasu, cu piese binecunoscute, dar si cu piese noi si surprize, ca de fiecare data la un nou concert HK", promite Matei, chitaristul trupei. Apasu Bar se afla pe str. Econom Cezarescu nr. 43 (langa Pui de urs).

De asemenea, in luna august, HK va porni intr-un mini-turneu in regiunea Moldovei, ajungand pe 7 august la Suceava, la club Vox si pe 9 august la Botosani (Ipotesti). Noi locuri vor sa fie confirmate curand.

Vezi aici site-ul trupei si pagina lor de myspace.