Zoia Alecu, fosta membra a formatiei Sfinx si a Cenaclului Flacara, va concerta marti, 6 octombrie, in Club 100 Crossroads, informeaza organizatorii. Evenimentul va avea loc cu incepere de la ora 21:00 si va fi deschis de Grupul Cantos.

Zoia Alecu a inceput sa cante folk in 1973, an in care obtinea locul 2 in cadrul unui concurs interliceal, cu o compozitie proprie intitulata Orbii. Tot in 1973, si-a facut debutul pe scena Clubului A si a ajuns sa participe in cadrul Cenaclul Flacara.

Vreme de 13 ani, a colindat prin toata tara, sustinand concerte folk, iar in perioada '76-'78, a compus muzica pentru doua spectacole de muzica si poezie la Teatrul Nottara. In 1986, a compus si interpretat muzica petru Circul de stat.

In acelasi an a inceput sa cante alaturi de trupa Sfinx, sustinand cu ei, pana in 1996, turnee prin Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, Austria, Germania. Din '96 pana in 2005, trupa a hotarat sa isi reconstruiasca imaginea pentru publicul roman si nu a mai sustinut concerte in afara tarii.

Din 2005, trupa Sfinx Experience si-a incetat activitatea, fiecare dintre componentii trupei dedicandu-se altor activitati: Crina Mardare si-a deschis o scoala de canto, Misu Cernea organizeaza si asigura tot echipamentul pentru spectacole (lumina, sunet, scene), Silviu Sanda si Deni Leompescu si-au facut trupe separate.

Zoia Alecu s-a reintors la folk si a lansat, pe 16 februarie 2007, albumul Vino aici, urmat de Carari de maci, pe 26 februarie 2009.

Vezi aici site-ul artistei si pagina ei de myspace.

Artista va concerta in Clubul 100 Crossroads marti, 6 octombrie, de la ora 21:00. Invitatii evenimentului Folk printre carari de maci vor fi Codruta si Mihai Lojewski (Grupul Cantos). Clubul 100 Crossroads se afla pe Calea Mosilor, nr. 100.