Pe 1 decembrie, patriotii bucuresteni au la dispozitie, pe langa celebra parada militara, o serie de petreceri tematice, precum Tara, tara, vrem ostasi! (Suburbia) sau Mandrie Nationala (Spice Club). "Hai sa dam mana cu mana de ziua nationala" este indemnul celor de la E... Varza, in timp ce reprezentantii clubului Pat au hotarat: "Dragi romani, nu trebuie sa existe nimic care sa impiedice unirea noastra!". "Cei care vor sa urmareasca parada militara in direct alaturi de o ciorba buna" au la dispozitie o Petrecere ostaseasca la Popota, insotita de concursuri in care se vor recita "poezii ostasesti, cu premii militaresti". Tot pe 1 decembrie, la Sala Palatului, formatia Phoenix va prezenta spectacolul Cei ce ne-au dat nume - Rapsodia Romana in La Major de George Enescu. Sinteza.

Phoenix - Cei ce ne-au dat nume - Rapsodia Romana in La Major de George Enescu. Sinteza; Sala Palatului; 19:30; bilet 80-190 ron; fiecare spectator va primi cate un DVD cu muzica trupei Phoenix

Parada militara cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei; incepand cu ora 11:00; detalii aici.

Afterhours Party de 1 Decembrie - line-up: Nusha, 2Door, Laoora, Eenu, Byby, O.C.B, Eddy; Pat; 04:00, Calea Victoriei 163, intrare: 20 ron; "Dragi romani, nu trebuie sa existe nimic care sa impiedice unirea noastra din zorii zilei de 1 Decembrie!"

Party de 1 Decembrie; Club Maya; 21:00; Calea Mosilor 138

Sarbatorim romaneste cu o seara folk; 100 Crossroads; 20:00; Calea Mosilor 100; intrare: 10 ron; "1 decembrie cu vin rosu si cozonac din partea casei!! Sarbatorim romaneste cu o seara de folk si cu invitati surpriza."

National Bass Parade & Juggling Party - cu Tomasan / Amon / Phlo Da' Shaolin / VJ CR!D; Club Fabrica; 20:00; Strada 11 Iunie 50; intrare: 10 ron

"Mandrie Nationala"; Spice Club; 20:30; Calea Victoriei 21-23; Intrarea libera

Spectacol dedicat Romaniei - Tica Lumanare; E...Varza; 20:00; "Hai sa dam mana cu mana de ziua nationala intr-un spectacol sustinut de Tica Luminare, intr-un spectacol dedicat Romaniei!"

Petrecere ostaseasca la Popota de Ziua Nationala; Army United Popota & Berarie; 19:00; Calea Dorobanti 29; "Cei care vor sa urmareasca parada militara in direct alaturi de o ciorba buna, sunt asteptati inca de la orele 12:00. Dinu Olarasu in concert live. Tuica fiarta, muraturi si jumari din partea casei! Fasole cu ciolan ca la cazarma! Vin fiert, bere si multa veselie! Concurs de recitare poezii ostasesti, cu premii militaresti! Rezervari la 0312 124 008, 0729 542 643. Locuri limitate!"

"Tara, tara, vrem ostasi!"; Suburbia; 13:00-20:00; Strada Selari 19; intrare: 5 ron; "Usa clubului se va deschide inca de la orele 13:00, pentru a face loc unui targ de cadouri traznite ca tot se apropie Mos Nicolae! Vor participa 3 magazine de cadouri traznite care au raspuns apelului nostru. Dupa orele 20:00 la intrare vei primi un bilet de tombola, cu care poti castiga premii interesante constand in cadouri traznite oferite de magazinele participante la targ, sticle de vin si alte bauturi din partea noastra. Extragerea celor 10 numere castigatoare se va face dupa miezul noptii, asa ca fii pe faza! Restul participantilor se vor consola cu tzuica si shorici, cadoul nostru pentru voi cu ocazia Zilei Nationale! Pe tot parcursul serii o sa mai aveti ocazia sa castigati si shoturi la concursul de Verde stop 1,2,3, n-ai voie sa iei! Daca va mai amintiti jocurile copilariei, veti sti ce aveti de facut :) Fondul sonor va fi inedit, va promitem ca o sa va surprindem cu multe hituri ce rupeau discotecile anilor ‘80 - ‘90, cu siguranta va vom trezi multe nostalgii, dar mai ales zambete. Seara va debuta cu Andreea, aka Bruneta, apoi Tavinata va da cu voi de pamant, ca pe final Tausance sa va tina in foc continuu pana in zori. Noi credem ca va iesi tare, asa ca semnati si voi prezenta! Ar fi dragut sa veniti imbracati cat mai a la anii '90 ca sa zic asa. Noi vom scoate de la naftalina blugii Pyramide, tricourile cu Depeche Mode si vom cauta prin Europa sireturi-marker d-alea fosforescente. Restul de gadgeturi le veti vedea la party, mai mult nu spunem, dar cine ne aduce primul discoball are o sticla de whisky de la noi! A, era sa uit, avem si sponsor, asa ca daca iti pute gura de la atata tzuica si shorici, te servim noi cu mentosan!"

(surse: 24fun.ro si sapteseri.ro)