Biletele pentru concertele AC/DC si Eric Clapton din 2010 vor fi puse in vanzare miercuri, 16 decembrie, la ora 09:00, au anuntat Marcel Avram si D&D Entertainment in cadrul unei conferinte de presa. AC/DC va concerta pe 16 mai, in Piata Constitutiei din Capitala, in timp ce Eric Clapton si Steve Winwood vor canta pe 11 iunie, pe Stadionul Iolanda Balas-Soter.

Biletele pentru cele doua concerte vor fi disponibile online, pe eventim.ro, precum si in aproximativ 400 de puncte de vanzare din tara: Germanos, Vodafone, librariile Carturesti si librariile Humanitas.

Bilete AC/DC:

normal - 120 RON (primele 20.000 de bilete)

- 140 RON (restul; organizatorii au anuntat ca vor fi disponibile 70-80.000 de tichete, in conditiile in care in Piata Constitutiei ar putea intra 200.000 de oameni)

golden - 250 RON (3000-4000 de bilete)

VIP - 450 RON (2000 de bilete)

la aceste preturi se va adauga o taxa de 6%, legata de vanzarea biletelor

Valentin Vasiloiu, Managing Director Eventim, a precizat ca va functiona si un shield, un fel de "camera de asteptare", pentru a impiedica o cadere a site-ului de bilete, din cauza numarului prea mare de asteptari.

"A fost greu si n-a fost greu sa negociem cu AC/DC. Ne cunoastem de 35 de ani si-mi sunt loiali. Le-am zis ca este tara mea si ca trebuie sa vina si aici", a precizat Marcel Avram, cel care l-a adus de doua ori in Romania pe Michael Jackson. "Trebuie sa faci ceva si pentru tara ta. Puteam sa-i aduc la Kiev, care ar fi oferit mai multi bani. O sa fie cel mai bun concert. E exact ce vrea piata din Romania. Ei dau totul."

"AC/DC canta in general pe stadioane. Singurul stadion pe care a fi putut face concertul este Lia Manoliu, care insa nu e gata decat in 2011. Din punct de vedere logistic, nici un alt stadion din tara nu poate face fata in acest moment. N-are nici o legatura cu Palatul Parlamentului. Este pur si simplu singurul loc din Bucuresti care putea fi aproape de cerintele AC/DC", a motivat Lenti Chiriac, Production Manager al D&D East Entertainment, alegerea locului de desfasurare a concertului AC/DC, in Piata Constitutiei putand intra aproximativ 200.000 de oameni.

"E o locatie un pic mai buna decat Parcul Izvor... Concertul Madonnei a fost cu totul altfel. N-avem nici copaci, nici tufe, nici praf n-o sa fie. E bine sa inveti din greselile altora."

"Ne gandim sa avem si tribune la AC/DC. In general lumea sta in picioare si se agita la un astfel de concert, dar o sa luam in calcul si tribunele", au mai declarat organizatorii, adaugand ca "nu e nici o rusine ca se vede Palatul Parlamentului" si ca, oricum, "nu vom pune scena cu spatele la Casa Poporului".

Conform datelor furnizate de Denise Sandulescu, General Manager D&D East-Entertainment, pentru aducerea celor de la AC/DC in Romania au fost cheltuite aproximativ doua milioane de euro.

Trupele care vor canta in deschiderea concertului vor fi anuntate in luna ianuarie. AC/DC isi va incheia turneul mondial in vara lui 2010, dupa doi ani si jumatate de la inceputul Black Ice World Tour.

Un concert AC/DC ar fi trebuit sa aiba loc in 2009, la sfarsitul lui mai, dar s-a dovedit a fi o farsa, la scurt timp de la punerea biletelor in vanzare.

Bilete Eric Clapton:

  • 129 RON
  • 169 RON
  • 399 RON
  • 600 RON

80% dintre cele 16.000 de bilete pentru concertul Eric Clapton vor fi pe scaun.

"Daca mananci prea mult, faci indigestie", a mai spus Marcel Avram, nedorind sa faca alte precizari legate de festivalul intinerant Sonisphere, care ar putea aduce in Romania nume ca Metallica, Megadeth sau Slayer.