Formatiile Grimus si Proconsul vor canta in deschiderea concertului pe care Eros Ramazzotti il va sustine pe Stadionul Arcul de Triumf, informeaza casa de discuri Roton. Evenimentul va avea loc pe data de 10 iulie, cu incepere de la ora 20:00.

Proconsul isi va canta atat cele mai cunoscute piese din cariera, cat si piese de pe noul disc, intitulat Sens Unic, lansat in noiembrie anul trecut, la Sala Palatului.

Terra, Vita Mia, una dintre piesele incluse pe acest material discografic, este chiar in limba italiana si a fost compusa de doi dintre membrii formatiei, Robert Anghelescu si Dragos Dinca, versurile apartinandu-i managerului lor de origine italiana - Alfredo Tisocco. De asemenea, Proconsul anunta ca va interpreta si alte piese in limba italiana cu ocazia concertului.

Grimus este o formatie de rock alternativ care a luat fiinta in anul 2005, in Cluj Napoca. Numele trupei provine de la anagramarea aproximativa a cuvantului “simurgh”, o pasare gigantica din mitologia persana, dar si de la numele primului roman scris de scriitorul Salman Rushdie (autorul anagramarii).

Grimus au fost prezenti la diferite festivaluri autohtone, precum Coke Live, B'estfest, Stufstock, Peninsula, Fan Fest, Top T, Heartrock 2, Rock la Mures. Trupa a deschis concerte pentru nume celebre precum The Prodigy, The Rasmus, The Dandy Warhols.

Formatia este cunoscuta si datorita trofeului de bronz "The best new band Romania 2007", obtinut la Londra. Panikon, primul album al trupei, a fost lansat pe 30 octombrie 2008, in Club Suburbia.

Concertul Eros Ramazzotti are loc pe data de 10 iulie la Bucuresti, pe Stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti. In cadrul spectacolului din Romania, Eros Ramazzotti isi va promova noul disc.​