​VIDEO Therion va concerta pentru a treia oara in Romania

de Cosmin Navadaru     HotNews.ro
Miercuri, 8 septembrie 2010, 15:45 Life | Prin oraş

Therion
Foto: myspace.com/therion
Dupa doua spectacole sustinute la Sala Palatului din Bucuresti, in 2005 si 2006, suedezii de la Therion se intorc in Romania pe 22 noiembrie 2010, la Arenele Romane, informeaza promusicprod.ro. Trupa isi va prezenta noul material discografic, intitulat Sitra Ahra.

Turneul Sitra Ahra Tour 2010 va trece prin nu mai putin de 25 de tari, printre care si Romania. In deschiderea suedezilor vor urca pe scena Loch Vostok (Suedia) si Leprous (Norvegia).

Evenimentul incepe la ora 19:30 si se va desfasura intr-un cort instalat la Arenele Romane.

Biletele la concertul Therion se pot achizitiona din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Librariile Humanitas, Orange, Vodafone) si costa 85 lei (pana la data de 10 noiembrie), 95 lei (in perioada 10-21 noiembrie), 110 lei (in ziua concertului). Biletele VIP costa 125 lei si se pot cumpara numai de la intrare (exista doar 30 de astfel de tichete).

Therion este una dintre cele mai reprezentative nume ale scenei metal suedeze si a fost infiintata in 1987, de catre Christofer Johnsson. Desi numele formatiei provine din limba greaca, insemnand "Bestie" sau, mai exact, "Antichrist", Therion se vrea a fi un omagiu adus albumului To Mega Therion al celor de la Celtic Frost.

De-a lungul timpului, Therion a cunoscut numeroase schimbari si transformari. Chiar la debut, death-metal-ul suedezilor a fost sprijinit de elemente socotite pe atunci avangardiste in cadrul genului, cum ar fi clapele sau partile vocale clean.

Componenta se schimba la fiecare album, singurul membru stabil ramanand Johnsson, care se ocupa de chitara si voce, dar si de orientarea stilistica si de elaborarea conceptului.

Dupa o experienta doom, Therion isi incepe evolutia in directia in care merge pana astazi, incorporand in muzica elemente corale si orchestrale de influenta clasica, preclasica sau extraeuropeana.

Se poate observa schimbarea radicala survenita si la nivelul versurilor, pentru ca daca la inceput Therion aborda in special teme socio-politice, odata cu interesul crescand al lui Johnsson pentru anumite elemente de magie si ocultism, Thomas Karlsson, un prieten al acestuia, preia rolul de textier.

Odata cu albumul Vovin, Therion se transforma intr-un proiect al lui Christopher Johnsson, care acum face apel la muzicieni de studio profesionisti pentru a-si inregistra muzica, astfel incat pe Deggial se ajunge deja la angajarea unei intregi orchestre.

In 2004 sunt lansate simultan Lemuria si Sirius B, doua albume pe care latura orchestrala a grupului se imbina cu elemente foarte heavy si care marcheaza in acelasi timp ultimele contributii vocale in maniera death-metal ale liderului grupului.

Turneul de promovare a celor doua discuri aduce Therion la Bucuresti, in 2005, pe 4 iunie, la Sala Palatului.

Pe 9 decembrie 2006, tot la Sala Palatului, Therion sustine primul concert cu cor si orchestra din istoria grupului, la care participa 170 muzicieni din Suedia, Germania, Austria si Romania.

Gothic Kabbalah (2007) este considerat de multi apogeul Therion. Materialul adauga la metal-ul cu influente clasice sau preclasice o doza de progresiv cu radacini in anii ’70.

Ajunsa una dintre cele mai respectate formatii europene de symphonic/heavy metal, Therion se pregateste de lansarea noului disc, Sitra Ahra, care va fi promovat in cadrul unui turneu european.
 
Discografie Therion
  • Paroxysmal Holocaust - 1989
  • Beyond the Darkest Veils of Inner Wickedness - 1989
  • Time Shall Tell - 1990
  • Of Darkness.. - 1991
  • Beyond Sanctorum - 1992
  • Symphony Masses: Ho Drakon Ho Megas - 1993
  • Lepaca Kliffoth - 1995
  • Theli - 1996
  • A'arab Zaraq - Lucid Dreaming - 1997
  • Vovin -1998
  • Crowning of Atlantis -1999
  • Deggial - 2000
  • Secret of the Runes - 2001
  • Lemuria & Sirius B - 2004
  • Gothic Kabbalah - 2007
  • Sitra Ahra - 2010
Sursa: musicprod.ro

Vezi aici site-ul trupei Therion si pagina de myspace.



Citeste mai multe despre   





















759 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    yes (Miercuri, 8 septembrie 2010, 21:09)

    CMihai [utilizator]

    avalansa de scandinavi :D daca vb frumos cu ei oare ne vor lua inapoi cu ei? :P oricum, daca ma duc la un concert toamna asta asta va fii :)


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri