Formatia The Wailers, legendara trupa a lui Bob Marley, va sustine vineri, 10 septembrie, ultimul concert din Europa din acest an, la Arenele Romane. Evenimentul va incepe la ora 20:00.

The WailersFoto: myspace.com/wailers

Conform playlistului afisat pe site, nu vor lipsi hit-urile Is This Live, I shot the Sheriff, Natural Mystic si Redemption Song.

Trupa The Wailers a fost fondata in 1969 chiar de Bob Marley. Din pionieri ai genului reggae, muzicienii au reusit sa transforme acest nou stil muzical intr-un adevarat fenomen global, devenind astfel adevarate simboluri jamaicane.

Dupa disparitia lui Bob Marley, in 1981, legenda a fost continuata de basistul Aston "Familyman" Barrett, cel care a adus tinere talente in formatie.

In cei 40 de ani de activitate, The Wailers au vandut peste 250 de milioane de albume in intreaga lume. Tot ei au au primit singurul disc de diamant acordat vreodata unui album reggae, pentru "The Legend".

Aceasta compilatie detine si recordul pentru cel mai bine vandut album din istoria muzicii reggae: peste 20 de milioane de exemplare.

In 2010, The Wailers au inregistrat piesa A Step for Mankind, aceasta devenind imnul unei campanii de strangeri de fonduri pentru copiii subnutriti din intreaga lume, campanie derulata de Natiunile Unite.

Un warm-up party The Wailers se tine diseara in Club Control, unde oricine poate canta live piesele lui Bob Marley, iar cei mai buni vor pleca acasa cu invitatii la concertul de maine.

In deschidere concertului vor canta El Negro, iar pretul biletului este unic si costa 90 ron.

Organizatori sunt King Size Production si Bring The Noise.