Pestisori, broscute testoase si alti amfibieni de dimensiuni mici sunt vandute ca brelocuri pentru chei sau telefoane in Beijing, starnind reactii puternice din partea grupurilor pentru protectia animalelor, relateaza CNN.

Animalele sunt tinute in saculeti transparenti umpluti cu apa colorata si oxigenata. Un breloc se vinde cu echivalentul a 1,5 dolari.

Un vanzator de langa o statie de metrou din Beijing a precizat ca animalele pot trai cateva zile, insa trebuie eliberate din saculet odata ce aerul se consuma.

Intre animalele vandute se numara testoasele. In China, testoasele adult constituie un fel de mancare destul de populara.

Brelocurile au fost asupru criticate de grupurile de protectie a animalelor.

"Lipsa de hrana si concentratiile reduse de oxigen vor face asa incat animalele vor muri la scurt timp dupa sigilarea saculetilor. Daca o lege pentru protectia animalelor ar fi pusa in aplicare in China, astfel de acte de cruzime ar fi prevenite, si cei care continua sa le provoace suferinta animalelor pe care le au in grija ar putea fi acuzate," a declarat directorul Animals Asia.

Vezi aici imagini cu brelocurile.