Seawolves Bike Fest (singurul festival moto de pe litoral), Festivalul Dantului la sura, Turul Ciclist al Romaniei, Catararea Transfagarasanului pentru amatori (ciclism), show-ul aviatic "Salt in istorie" (parasutism), mountain bike-rapel-tiroliana, speologie si cicloturism pe Drumul Lemnului, Maratonul Medieval Medias, Triatlonul Fara Asfalt (in Vama Veche), Campionatele Nationale de gimnastica ritmica, festivalul Street Delivery (Timisoara), TIFF (Cluj si Sibiu), Festivalul Rock pe Mures - sunt cateva dintre cele mai interesante activitati din Provincie, in perioada 9-15 iunie.

Campionatul National de Off-RoadFoto: Agerpres

Evenimente sportive

Intre 4 si 11 iunie se desfasoara Turul Ciclist al Romaniei. Competitia va avea la start 90 de rutieri si 17 echipe, urmand sa fie 8 etape. Vezi in ce orase ajung ciclistii. Detalii aici.

In perioada 9-10 iunie 2011, parcul Tineretului din Sibiu va fi gazda celei de-a 10-a editii a Festivalului Sibian de Streetball. Detalii aici.

Intre 9 si 12 iunie se desfasoara, in zona localitatilor Campu Cetatii si Eremitu, Off-Road Mures Trophy, editia cu numarul 9. Competitia de la Targu-Mures reprezinta a II-a etapa a editiei din acest an a Campionatului National de Off-Road. Detalii si program aici.

Pe 10 iunie are loc Catararea Transfagarasanului pentru amatori (ciclism). Plecarea din Bucuresti, vineri la 5 dimineata, Piata Charles de Gaulle. Ajungem in Cartisoara, la baza Transfagarasanului, in jurul orei 9:30. Intoarcerea in Bucuresti in cursul serii. Detalii aici.

In perioada 10-12 iunie se desfasoara Raliul Clasic Interbalcanic. Startul va fi dat pe 10 iunie, in fata WTC Bucuresti - Hotel Pullman si se va incheia in acelasi loc pe 12 iunie. In prima zi de raliu se va parcurge distanta Bucuresti-Sibiu, in cea de-a doua Sibiu-Brasov, iar ultima zi va fi rezervata pentru strabaterea distantei dintre Brasov si Bucuresti. Detalii aici.

Tot in perioada 10-12 iunie, pasionatii de motociclism sunt invitati la Mamaia, pentru a vedea Seawolves Bike Fest, la campingul "Tabara Turist". Este cea de-a patra editie e singurul festival moto de pe litoralul romanesc. Detalii aici.

Verde pentru Biciclete, pe 10 iunie, la Timisoara, ora 9:00. Detalii aici.

Tot pe 10 iunie, de la ora 10:00, are loc show-ul aviatic "Salt in istorie" (parasutism), pe Aerodromul Clinceni (la kilometrul 16, pe Soseaua Bucuresti Alexandria). Detalii aici.

Evadeaza cu noi pe Drumul Lemnului - 10-12 iunie - mountain bike-rapel-tiroliana si speologie, cicloturism - Gorj, zona Tismana - Cheile Sohodolului si in Valcea, zona Ursi - Horezu. Detalii aici.

Pe 11 iunie are loc Maratonul Medieval Medias. Detalii aici si aici.

Triatlonul Fara Asfalt, ajuns la editia a doua, are loc pe 11 iunie, in Vama Veche. Traseul triatlonului traverseaza doua rezervatii naturale: rezervatia marina 2 Mai - Vama Veche pentru traseele de inot si alergare si rezervatia naturala Hagieni - Albesti pentru traseul de mountain-bike. Detalii aici.

In perioada 11-12 iunie 2011, Sala Leonard Doroftei din Ploiesti va gazdui Campionatele Nationale pe Echipe, Individual si Ansamblu Copii la gimnastica ritmica. Intrarea libera. Detalii aici.

Pe data de 11 iunie 2011 vom pleca, pe biciclete, pe cursul raului Olt, pornind din localitatea Gheorgheni (jud. Harghita), avand ca destinatie orasul Turnu Magurele (jud. Teleorman). Detalii aici.

Pe 11 si 12 iunie se poate face, din nou, rafting pe Buzau. Detalii aici.

Evenimente culturale

Festivalul International "Zile si Nopti de Literatura" se desfasoara la malul marii intre 9 si 13 iunie (la Neptun si Mangalia). Detalii aici.

Seri de filme franceze la Oradea - 9 iunie - sediul asociatiei Visual Kontakt, str. Albacului 54 - Francois Truffaut: Les 400 coups si La femme d'a cote.

In perioada 9-13 iunie se desfasoara, la Bekescsaba, in Ungaria, Festivalul Berii si singura Parada a Ciolanului din Ungaria. Detalii aici.

In perioada 10-12 iunie, in Poienile Izei, la Pensiunea La Domnita din Tara Maramuresului, se desfasoara a doua editie a Festivalului Invartita din Poienile Izei. Detalii aici.

Spectacol nonverbal de papusi in aer liber - 10 iunie - Piata Unirii din Timisoara, ora 18:00. Detalii aici.

Pe 10 si 11 iunie vor avea loc, la Brasov si Sibiu, seri de lectura cu participarea a patru poeti germani si a opt poeti romani. Detalii si program aici.

Pe 11 iunie, in satul timisean Covaci, are loc a treia editie a Festivalului Dacilor Liberi. Pe 10 iunie, timisorenii pot asista la o parada a dacilor si romanilor, prin centrul orasului, pe traseul Catedrala - Opera - Piata Libertatii - Piata Unirii. Detalii aici.

Pe 11 si 12 iunie, pe strada Mercy din Timisoara, se desfasoara cea de-a cincea editie a festivalului Street Delivery. Concerte, batai cu apa, atelier de origami, jonglerie, cultura asiatica, improvizatie, dezbateri, performance-instalatie, performance beatbox si altele. Detalii si program aici.

Pana pe 27 iunie, iesenii pot vizita Galeria de Arta Grand Hotel Traian, pentru a admira o expozitie Ikebana.

Intre 3 si 12 iunie, se desfasoara TIFF 2011 la Cluj-Napoca. Detalii si program aici.

In cadrul TIFF, Thomas Mai va sustine, pe 10 iunie, un workshop aplicat si dedicat Crowdfunding-ului, Social Media si Distribustiei 2.0. Detalii aici.

La Sibiu, festivalul TIFF se va desfasura intre intre 15 si 19 iunie.

Pana pe 10 iulie poata fi vizitata, la Muzeul de Arta din Brasov, expozitia "Arta sub comunism. Arta oficiala a regimului comunist (1945-1989)". Detalii aici.

In perioada 3 -16 iunie la Galeriile de Arta din Focsani va fi deschisa expozitia de arta contemporana "NUD".

Luni, 13 iunie, are loc Festivalul Dantului la sura, de la ora 14:30. la Casa taragotistului Dumitru Dobrican, Grosi.

De asemenea, in perioada 10-12 iunie poate fi vizitata, in Baia Mare, la Galerie Millennium II, "Expo Mineralia".

Vezi aici o lista completa cu evenimentele din Baia Mare.

Vezi de asemenea liste cu evenimentele din Timisoara si Cluj.

Mai multe evenimente din Iasi pot fi vazute aici si aici.

Concerte

In perioada 10-12 iunie, cu ocazia celei de-a patra editii a Seawolves Bike Fest, vor avea loc concerte precum Magica, Symbolic (Bulgaria), Bucovina, Bucium (vineri) si Compact, Trooper

Old No 7(tribut Dio), Incipient (sambata). Detalii aici.

Festivalul Rock pe Mures, editia a V-a, va avea loc in perioada 10-11 iunie, la Arad. In ziua de sambata, RAZNA vor deschide pentru Iris, cel mai mare nume al festivalului. Detalii si program aici.

In perioada 10-12 iunie se desfasoara Festivalul "FolkEver" la Siret (jud. Suceava). Detalii si program aici.

Alte concerte

  • 9 iunie - Timisoara - concert ''Traditional Cvartet'' - Sala Capitol - 19:00. Detalii aici.
  • 9 iunie - Suceava - concert folk Marius Matache si Liviu Nechita - La Fierarie - 21:00
  • 10 iunie - Cluj-Napoca - concert Electric Brother lanseaza albumul "Pe Pamant" - 21:00 - Meeting Point Stage, in Curtea interioara a Muzeului de Arta din Cluj-Napoca, in cadrul AlternaTIFF. Detalii aici.
  • 10 iunie - Gura Humorului - concert Ovidiu Mihailescu - Pizzeria La Bomba - 21:00
  • 10 iunie - Suceava - concert folk Mircea Vintila - La Fierarie - 21:00
  • 10 iunie - Cluj-Napoca - concert TiPtiL - Club Diesel - 22:00. Detalii aici.
  • 11 iunie - Iasi - concert caritabil de psalmi, sustinut la lauta Renaissance de catre doi muzicieni prestigiosi in interpretarea de epoca - William Buchanan (Anglia) si Cristi Lazar (din Romania) - Biserica Filocalia - 18:00 - Str. Smardan 13. Detalii aici.

Evenimente programate pentru saptamanile viitoare

Pana pe 14 iunie se fac inscrierile la Tabara de creatie populara "Micii mesteri din Copou", ed.a IV-a, dedicata elevilor cu varste intre 10 si 17 ani. Evenimentul se desfasoara in perioada 16 - 22 iunie. Detalii aici.

Aflata in cel de-al treilea an de activitate, Tabara Medievala pentru copii este destinata copiilor intre 5 si 16 ani. Aceasta va avea loc in timpul vacantei de vara, in perioada 19 iunie - 13 august (culoarul Rucar - Bran) si va gazdui sase serii de cate o saptamana fiecare.

  • 19 iunie - 25 iunie
  • 26 iunie - 2 iulie
  • 10 iulie - 16 iulie
  • 17 iulie - 23 iulie
  • 31 iulie - 6 august
  • 7 august - 13 august

Timp de o saptamana aspirantii cavaleri si tinerele domnite vor fi inconjurati de decoruri medievale si se vor imbraca in costume medievale. Domnitele vor purta rochii, iar cavalerii vor avea tunici si scuturi cu insemne heraldice. Detalii aici.

Parintii pot alege in aceasta perioada sa isi inscrie copiii la Tabara medievala de limba engleza pentru copii (varste intre 9 si 12 ani), ce se va desfasura in localitatea Moeciu de Sus, intre 19 si 25 iunie, gazduind cate sase serii de cate o saptamana fiecare. Tabara Medievala copii este destinata copiilor intre 5 si 16 ani. Timp de o saptamana, aspirantii cavaleri si tinerele domnite vor fi inconjurati de decoruri medievale si se vor imbraca in costume medievale. Domnitele vor purta rochii, iar cavalerii vor avea tunici si scuturi cu insemne heraldice. Detalii aici.

In aceasta perioada se pot face inscrierile pentru Maratonul Apuseni va avea loc pe 25 iunie. Detalii aici.

In perioada 29 august - 4 septembrie se desfasoara, la pensiunea Barsana (jud. Maramures), Tabara de pictura hobby Art in Maramures. Grup tinta: adulti si tineri; copiii pot participa daca sunt insotiti de un adult. Detalii aici.