Kasabian, Within Temptation, Nick Warren, Tiga si Borgore sunt primii artisti confirmati pentru editia din acest an a Peninsula Festival, ce se va desfasura in Targu Mures, in vecinatatea Complexului de Agrement Weekend, intre 25 si 28 august, informeaza organizatorii. Festivalul va cuprinde aproape 70 de concerte.

KasabianFoto: myspace.com/kasabian

Ziua de vineri, 26 august, ii aduce la Targu Mures pe cei de la Kasabian - votata cea mai buna trupa din lume, de catre Q Magazine in 2010. Concertul de indie rock al celor din Leicestershire promite sa includa cateva melodii interesante - unul din single-urile de pe albului din 2010, West Ryder Pauper Lunatic Asylum, se numeste "Vlad, the Impaler" - si este singurul recital pe care britanicii l-au anuntat in Europa de Est.

In ultima zi, adica pe 28 august, festivalul va beneficia de prezenta formatiei olandeze Within Temptation. Trupa are un sound ce combina perfect eleganta, melodrama si sunetul simfonic grandios. In premiera, vocea inconfundabila a solistei Sharon den Adel va interpreta melodiile de pe cel mai nou album, The Unforgiving, care s-a vandut in peste 100.000 de exemplare.

DJ-ul britanic Nick Warren (care a debutat ca DJ la Massive Attack) ("nas" al genului house) si Tiga (guru-ul muzicii electro din Montreal) vor mixa la Tuborg Green Fest Peninsula, sambata, 27 august, respectiv duminica, 28 august.

Israelianul Asaf Borger, aka Borgore, va incinge in ultima zi de festival platanele in cadrul festivalului, fiind responsabil de distractia fanilor dubstep. Polivalentul DJ - la trei ani a inceput sa cante la pian, dupa care a invatat sa cante la saxofon, iar ulterior a fost basistul unei trupe death metal si chiar MC - va demonstra ca reteta sa unica ce combina basul dubstep-ului cu versuri nascute din fantezii murdare creeaza dependenta.

Biletele pentru Tuborg Green Fest Peninsula 2011 vor fi puse in vanzare saptamana aceasta.