Pizza, un preparat atat de delicios, are acum o noua varianta de blat – felii de zucchini! Canapelele de zucchini sunt o gustare perfecta pe timp de vara, un aperitiv pentru petrecerile voastre in aer liber sau gratarul in familie, dar si o masa perfecta pentru cei mici, care iubesc pizza si vor iubi si aceasta mini varianta a ei, o varianta atat de sanatoasa, dar si de marime perfecta pentru manutele lor! Canapelele de zucchini pot fi pregatite la cuptor sau direct pe gratar, se pregatesc foarte rapid si puteti folosi orice toping doriti, exact ca la o pizza normala.

Ingrediente pentru 2 portii

Timp de preparare 30 min, dificultate redusa

  • 2 zucchini de marime medie
  • 150g sos de rosii pentru paste Combino
  • 100g cascaval ras Milbona
  • 100g sunca cruda gourmet Linesse
  • un varf sare Castello
  • un varf piper Mikado

Este ideal sa alegeti zucchini de marime medie pentru aceasta reteta, cei de marime mare avand mai multe seminte. Spalam bine zucchini, ii taiem in felii de cca 1 cm grosime, ii asezam in tava, pe hartie de copt si ii condimentam cu sare si piper. Ungem fiecare felie de zuchhini cu sos de rosii pentru paste, apoi presaram deasupra cascaval razuit si, la final, asezam pe fiecare o bucatica de sunca cruda. Dam tava la cuptor 17-20 minute sau pana zucchini sunt facuti (respectiv intra usor furculita in ei) si cascavalul este topit.

Sosul de paste fiind deja aromat, nu este necesar sa folosim si alte ierburi aromatice. Putem sa il inlocuim insa cu pulpa de rosii sau passata de rosii, pe care sa o condimentam cu sare, piper, oregano, busuioc, rozmarin si cimbru dupa gust. Pofta buna!

Invata mai multe retete pe Bucataria Lidl