​Vizita pe care Mark Zuckerberg a facut-o in Rusia a avut si momente sobre, pecum intalnirea cu premierul Medvedev sau discursul la universitatea Lomonosov, insa au existat si momente de destindere. Zuckerberg a mers la mai multe televiziuni, insa la un talk-show de noapte a fost neobisnuit de relaxat, zambind mereu, aratandu-i prezentatorului cum sa-si completeze profilul pe un fundal sonor dominat de un public vesel. La final s-au uitat la pagina de Facebook a lui Beast, ciobanescul ungar al lui Zuckerberg.

Zuckerberg, invitat la un talk-show vesel in RusiaFoto: Captura YouTube

La o populara emisiune de noapte moderata de un prezentator foarte volubil - Ivan Urgant - Zuckerberg a lasat sobrietatea la o parte si s-a purtat ca un "baiat de gasca" povestind ca a mancat la McDonald's in Rusia si ca in liceu purta uniforma si cravata.

Apoi prezentatorul l-a rugat pe Zuckerberg sa-l ajute sa-si completeze profilul de pe Facebook, iar fondatorul retelei i-a aratat poze cu cainile sau Beast, un ciobanesc ungar dintr-o rasa numita Puli. Publicul a ras, a ovationat si a aplaudat aproape fara incetare, insa pentru publicul din afara Rusiei este deranjanta traducerea care acopera aproape total cele spuse de celebrul american.

Zuckerberg spune ca a venit in Rusia pentru a vedea situatia la fata locului si pentru a vorbi cu diversi ingineri de IT si cu dezvoltatori, orgaizand si evenimente in care profesionistii rusi din IT sa aiba posibilitatea de a lucra cu angajati Facebook.

Zuckerberg s-a intalnit cu premierul rus Dimitri Medvedev care i-a amintit ca Rusia nu are doar bogati naturale, ci si un sector IT foarte dezvoltat. S-a zvonit ca Facebook va deschide un centru de cercetare in Rusia, insa nimic nu a fost confirmat, in timp ce altii au spus ca de fapt fondatorul Facebook a venit doar ca sa "vaneze" programatori buni pe care sa ii angajeze in SUA.

In Rusia Facebook nu sta foarte grozav la partea de useri, piata fiind dominata de doua retele locale: Odnoklassniki si vKontakte care impreuna sunt vizitate de un total de 28 milioane de useri zilnic.

Iata si un clip cu intalnirea mult mai serioasa cu premierul Medvedev