Astazi, fostul sot al Tinei Turner s-a stins din viata in casa lui din San Diego. Managerul sau, Scott Hanover, afirma ca deocamdata nu se cunosc cauzele decesului.

El a fost cunoscut mai degraba ca un sot violent, cu o personalitate abuziva, decat ca un pioner al rock'n'roll-ului. In cartea autobiografica "Eu, Tina", cantareata afirma ca desi ea si Ike aveau o imagine de cuplu energic, in particular acesta o brutaliza frecvent, fiind dependent de cocaina.

Desi Ike si-a recunoscut public consumul de droguri pentru care a si fost arestat in 1989, el nu a confirmat niciodata ca ar fi abuzat de sotia sa.

Dupa zeci de ani fara a mai lua legatura cu el, Tina Turner pastreaza tacerea si dupa moartea fostului sot: " Tina stie ca sotul ei a murit, insa nu a mai avut niciun contact cu el de 35 de ani si nu va face niciun comentariu", afirma purtatorul de cuvant al artistei, Michele Schwitzer.

Spre sfarsitul vietii, Ike Turner a reusit sa isi imbunatateasca imaginea, avand numeroase turnee cu trupa sa "Kings of rythm" si castigand, in 2007, premiul Grammy pentru cel mai bun album de blues, "Risin' with the blues". Insa, dupa articolele din presa, cartea Tinei si filmul biografic "What's love got to do it", numele sau a fost mereu asociat cu brutalitatea.

Desi a recunoscut ca de multe ori in viata a ales gresit , Ike si-a pastrat demnitatea: "Eu sunt sigur pe ceea ce simt. Si mai stiu ca tot ce am facut pana acum, bun sau rau, m-a ajutat sa devin ceea ce sunt azi", a declarat artistul, in trecut, pentru Associated Press.

Surse: cnn.com, news.yahoo.com