Obiecte de arta realizate de cantaretul Kurt Cobain, precum si obiecte personale, vor fi expuse intr-un viitor turneu al unei expozitii dedicate acestuia, relateaza Contactmusic, citat de Mediafax.

Jeff Jampol, managerul mai multor artisti trecuti in nefiinta, cum este si solistul Nirvana, este organizatorul acestui proiect, care va include atat obiecte de arta realizate de artist, cat si o parte din bunurile sale.

"Are niste panze uimitoare pe care multi oameni nu le-au vazut sau nici macar nu au auzit de ele", a declarat Jampol pentru publicatia The New York Times.

"O multime de oameni abordeaza aceste mosteniri ca niste vulturi care zboara in jurul acestui corp in descompunere, in cautarea unor bucati mici de carne inca roz pentru a o consuma. Eu am o abordare opusa. Eu cred in reinsufletirea persoanei, si apoi fluxurile de venit vin odata cu aceasta", a adaugat managereul.

Pentru acest show de arta, Jeff Jampol lucreaza in colaborare cu vaduva rockerului, Courtney Love, si cu unicul lor copil, fiica Frances Bean Cobain.

Arta lui Kurt Cobain a aparut pentru prima oara in documentarul din 2015 "Cobain: Montage of Heck", al carui producator executiv a fost Frances Bean.

Kurt Cobain si Courtney Love s-au cunoscut la inceputul anilor 1990, iar relatia lor a fost una turbulenta, marcata de consumul excesiv de droguri si de alcool. Cei doi muzicieni s-au casatorit pe 24 februarie 1992, iar fiica lor, Frances Bean Cobain, s-a nascut pe 18 august 1992.

Kurt Cobain avea 27 de ani atunci cand s-a sinucis prin impuscare pe 5 aprilie 1994 in vila lui din Seattle. Trupul sau neinsufletit a fost descoperit dupa trei zile.

Trupa Nirvana, infiintata de solistul si chitaristul Kurt Cobain si de basistul Krist Novoselic la sfarsitul anilor 1980, a adus muzica grunge in curentul mainstream, fiind considerata formatia emblematica a generatiei X, din anii 1990, cu hituri precum "Smells Like Teen Spirit" and "Come As You Are".

Dupa sinuciderea lui Kurt Cobain, in 1994, la varsta de 27 de ani, formatia s-a destramat, dupa ce a lansat trei albume de studio intr-o cariera de sapte ani, interval in care Nirvana a vandut 75 de milioane de discuri in toata lumea. Trupa rock Nirvana a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame in aprilie 2014.