Videoclipul "What They Took With Them", ce ilustreaza momentul in care refugiatii aleg lucrul cel mai de pret pentru a-l lua cu ei atunci cand isi parasesc locuinta, a fost distribuit luni, pe Facebook, de Agentia Natiunilor Unite pentru Refugiati (ACNUR), relateaza Agerpres citand EFE. In inregistrarea video apar Cate Blanchett, Keira Knightley si alte celebritati de la Hollywood.

Cate BlanchettFoto: twitchfilm.com

Alaturi de Cate Blanchett, participa, printre altii, actorii Keira Knightley, Juliet Stevenson, Peter Capaldi, Stanley Tucci, Chiwetel Ejiofor, Kit Harington, Douglas Booth, Jesse Eisenberg si Neil Gaiman la acest videoclip bazat pe un poem, recitat de ei la persoana intai, preluand marturiile directe ale refugiatilor.

Acestia povestesc ce lucru au luat cu ei in fuga lor, marturii care, alaturate portretului lor, confera un impact deosebit de emotionant acestei piese audiovizuale.

Obiectivul este de a promova campania#WithRefugees, o petitie internationala prin care se cere guvernelor sa garanteze copiilor refugiati acces la educatie, un loc in care sa traiasca si ca refugiatii sa aiba in general un loc de munca si sa fie acordat sprijin comunitatilor lor.

Petitia a reunit pana in acest moment 800.000 de semnaturi si va fi prezentata ONU la 16 septembrie, inainte de Summitul asupra refugiatilor si imigrantilor. Summitul va avea loc la 19 septembrie, cu o zi inainte de deschiderea Adunarii Generale a ONU.

Cate Blanchett, care este ambasadoarea Bunei Vointe a ONU, si-a exprimat increderea ca acest videoclip sa determine opinia publica sa se alature campaniei #WithRefugees pe retelele de socializare Facebook si Twitter.