Cantaretul portughez Salvador Sobral, castigator al editiei de anul acesta al concursului Eurovision, a inceput un program de fizioterapie si reabilitare dupa ce a fost supus vineri 8 decembrie unui transplant de inima, in urma caruia se recupereaza "conform asteptarilor", relateaza miercuri agentia EFE, citata de Agerpres.

Salvador Sobral, castigatorul Eurovision 2017Foto: TVR

Clinica unde a fost operat Sobral a informat ca artistul in varsta de 27 de ani "este bine, se recupereaza si prezinta o evolutie conform asteptarilor".

Comunicatul laconic publicat cu autorizatia cantaretului, foarte discret cu privire la viata sa privata, intervine la patru zile dupa ce s-a aflat ca Sobral a fost supus unui transplant de inima la Spitalul Santa Cruz din Lisabona.

Dupa cum a explicat sambata seful echipei de medici care l-a operat pe Sobral, desi procesul de recuperare va fi lung, se asteapta ca artistul sa poata reveni la o viata "complet normala". El a precizat ca Sobral le-a urat noroc medicilor inainte de operatie si i-a rugat sa puna muzica clasica in timpul interventiei.

Salvador Sobral este internat din septembrie la spital in asteptarea unei inimi compatibile pentru a putea fi supus transplantului. In ultimele doua luni, artistul s-a distantat de zvonurile si stirile aparute in presa privind starea lui de sanatate si nu a dat detalii privind situatia sa.

Cantaretul care a lansat anul acesta albumul de studio - "Excuse me" - este foarte indragit in tara lui, mai ales dupa ce a obtinut prima victorie a Portugaliei la Eurovision cu balada sa 'Amar pelos dois' compusa de sora lui, Luisa Sobral.

Acest succes a facut posibil ca Lisabona sa gazduiasca viitoarea editie a concursului Eurovision care va avea loc la 12 mai 2018.