Actrita franceza Catherine Deneuve si-a cerut scuze victimelor abuzului sexual, dupa ce a semnat, saptamana trecuta, o scrisoare deschisa in ziarul le Monde care apara libertatea barbatilor de “a inoportuna” femeile, relateaza AFP. Scuzele au fost prezentate intr-un text publicat duminica seara pe site-ul cotidianului Liberation.

Catherine DeneuveFoto: TIFF

“Salut cu solidaritate toate victimele actelor odioase care s-ar fi putut simti ofensate de aceasta scrisoare aparuta in Le Monde. Lor si doar lor imi cer scuze”, a scris actrita.

Scrisoarea, semnata de 100 de femei, apara libertatea barbatilor “de a inoportuna”, considerata esentiala pentru libertatea sexuala.

Actrita a mai scris ca “noi aparam o libertate”, “da, iubesc libertatea, nu iubesc aceasta caracteristica a epocii noastre in care fiecare simte ca are dreptul de a judeca, arbitra, condamna”.

Saptamana trecuta, ziarul Le Monde a publicat o scrisoare semnata de 100 de vedete si femei intelectuale franceze, printre care si Deneuve, care apara “libertatea de a inoportuna” a barbatilor si se pronunta impotriva campaniei de denunturi care a aparut dupa izbucnirea scandalului Weinstein.