Abia a avut loc prima etapa a selectiei nationale a concursului Eurovision dar au si inceput scandalurile, scrie „Click”

La numai cateva zile dupa ce au fost anuntate cele 24 de piese participante la etapa nationala, organizatorii au anuntat eliminarea unei piese. Piesa „Your Love, compusa de George Popa si interpretata de Paradise a fost scoasa din concurs dupa ce s-a aflat ca melodia mai fusese cantata si in 2005. Conform regulamentului, piesa nu trebuia sa fie mai veche de octombrie 2007. Astfel comisia formata din cativa membrii ai juriului in frunte cu Andrei Suteu au luat decizia eliminarii din concurs a compozitiei. Piesa care o inlocuieste este „La storia della pioggia”, compusa de: Sandu Gorgos; text: Adriana Filip si interpretata de Inesa.

“Nu inteleg de ce a fost admisa. E ca si cum ii dai copilului o bomboana si apoi i-o iei inapoi”, a declarat George Popa, extrem de indignat. Acesta a mai marturisit ca, intr-adevar, melodia a mai fost cintata de Alexandra Ungureanu, la emisiunea “Teo”, in anul 2005.

Cele trei componente ale formatiei Paradise, Anca, Yanna si Stefania au aflat vestea de la redactorii Click!, inainte ca organizatorii sa trimita un comunicat oficial: “Pe noi nu ne-a anuntat nimeni pina acum. Nu e un capat de tara, dar este o veste neplacuta”, a declarat Anca Neacsu, vizibil afectata de decizia juriului.

O alta supriza a fost cea a retragerii trupei 3 Sud Est. Membrii formatiei au motivat decizia cu ratiuni personale. “Mama unuia dintre baieti are grave probleme de sanatate si nu ne putem adapta programului de repetitii”, a declarat Marius Mates, managerul trupei.

Desi, in opinia multora, piesa “Vorbe care dor”, era una dintre cele mai apreciate, cei trei membri ai trupei, au luat totusi hotarirea sa se retraga din concurs.

Probleme risca sa apara si in cazul piesei lui Dinu Maxer, „The Key of Life”. “Stiu ca piesa pe care i-am compus-o Simonei Nae este una controversata si ca au fost pareri pro si contra, din partea juriului, in ceea ce o priveste, fiind o prelucrare din folclor, dupa Calusarii”, ne-a declarat Dinu. Fiind o opera derivata, compozitorul spera sa nu fie probleme, caci, dupa spusele sale, s-a asigurat ca a respectat regulamentul.