Actorul australian Heath Ledger a fost gasit mort in apartamentul sau din New York, cauza decesului dupa primele informatii fiind o supradoza de medicamente, transmite CNN. Nascut in 1979, Ledger a fost nominalizat la Oscar in urma cu doi ani pentru rolul din filmul Brokeback Mountain.

Potrivit politiei din New York, actorul a fost gasit dezbracat si inert, pe podeaua apartamentului sau, de catre o menajera.

"S-au gasit medicamente in apropierea sa", a declarat purtatorul de cuvant al NYPD, Paul Browne. Politia afirma ca Ledger avea pe langa el tuburi de Diazepam si Alprazolam, doua medicamente folosite impotriva anxietatii.

"Tragedia pare sa fi survenit din cauza unei supradoze, insa nu putem confirma acest lucru deocamdata", a afirmat Browne. Oficialii au afirmat ca nu s-a gasit niciun bilet sau vreo scrisoare care sa dovedeasca ca actorul s-ar fi sinucis.

Zeci de reporteri, fotografi sau simplii trecatori s-au strans in fata cladirii unde a fost gasit actorul, iar politia asigura securitatea in zona.

Se pare ca Heath era bolnav de pneumonie, iar alte surse sustin ca actorul era dependent de droguri. Cauza mortii va fi stabilita in cursul zilei de astazi, cand medicii legisti vor efectua autopsia cadavrului.

Ledger a fost marti gasit in jurul orei 15 si a fost declarat mort o jumatate de ora mai tarziu.

Vedetele de la Hollywood, precum Mel Gibson, Nicole Kidman sau Nicholas Cage, au transmis mesaje de condoleante familiei si si-au exprimat tristetea pentru moartea lui Ledger.

Heath Ledger s-a nascut in Perth (Australia), iar parintii l-au numit Heathcliff Andrew dupa numele personajului principal din romanul "La rascruce de vanturi", scris de Emily Bronte. El a inceput sa joace teatru inca de cand era copil.

Actorul este cunoscut mai ales pentru rolurile sale din "Brokeback Mountain" si "The Patriot".

Heath Ledger avea o fetita in varsta de doi ani, nascuta in urma relatiei sale cu actrita Michelle Williams.

Alaturi de Heath Ledger, alti actori au sfarsit tragic in floarea varstei:

  • James Dean, in 1955, la varsta de 24 de ani, in urma unui accident de masina
  • Brandon Lee, in 1993, la varsta de 28 de ani - impuscat accidental in timpul filmarilor pentru "The Crow"
  • River Phoenix, tot in 1993, cand avea 23 de ani - in urma unei supradoze de droguri.

Imagini cu actorul Heath Ledger

Heath Ledger interpretand melodia Can't take my eyes off of you, in filmul "Ten things I hate about you"