Christian Lacroix a a facut un adevarat tur de forta ieri, cand si-a prezentat colectia Primavara-Vara 2008 in Paris, la Centrul de Arta Contemporana Pompidou. Parerea criticilor: o explozie de culori si o revarsare de modele de rochii care atrag, in mod garantat, toate privirile.

Fiecare articol prezentat a fost o dovada de maiestrie si perfectiune, incepand cu materialele scumpe si extravagante, pana la risipa de accesorii si detalii de care creatorul s-a folosit intr-un mod aproape desfranat,conform france24.com.

Din cauza vitezei cu care modelele au defilat pe podium, aproape ca nici nu a fost timp pentru a observa toate detaliile, dar s-au remarcat fustele tivite cu dantela aurie, cu aspect antic, margelele incrustate - cusute pe satin, motivele geometrice si modelele florale, aplicate pe jachete sau ornamentele delicate, argintii, aplicate pe crep bleumarin.

Pentru rochiile de seara, Lacroix a ales sa foloseasca aerul dramatic: corsaje stranse pe corp, continuate cu partea de jos a rochiei, pentru care Lacroix a ales doua variante: folosirea crinolinei, pentru a da un aspect voluminos sau folosirea trenelor lungi, cu volane, facute din sifon matasos. Manecile au fost, de asemenea, bufante, aratand ca niste trandafiri infloriti.

Rochie de seara Lacroix
Foto: Associated Press

Creatorul a folosit culori tari, combinand rozul, verdele-acid si portocaliul intr-o jacheta de lana, lucrata manual, la care erau adaugate, leaganandu-se in mers, cateva pompoane gigantice. Alta jacheta, facuta din imitatie de piele de leopard si cu maneci din pene fluturande, a fost adaugata peste o rochie cu volane si panglici aramii.

Design-urile alcatuite din buline negre si albe, stofe cadrilate si sifon matasos, pictat de mana in nuante de albastru inchis si rosu burgundia s-au intrecut, care mai de care, sa atraga atentia publicului.

Bulinele sunt din nou la moda
Foto: Associated Press

Modelele au avut parul prins simplu, intr-o coada data pe spate, in care erau prinse flori artificiale. Fetele au purtat pantofi in dungi albe si negre, cu barete.

Lacroix pariaza pe tocuri inalte si barete
Foto: Associated Press

Pe langa invitati, sute de turisti s-au inghesuit la geamurile Centrului Pompidou, din Paris, pentru a vedea spectacolul.

Urmariti o parte din prezentarea colectiei Lacroix Primavara-Vara 2008