Britney s-a decis, intr-un final, sa accepte ajutor atat personal cat si profesional. Managerul si prietenul vedetei, Sam Lutfi a declarat ca solista a inceput un tratament la psihiatru. Deasemeni, Britney a reluat legatura cu mama ei, Lynne.

Lutfi a facut publica dezvaluirea in emisiunea Barbarei Walters, The View.

Barbara Walters a declarat ca nu baga mana in foc pentru informatiile aduse de Lutfi. "A spus ca Britney sufera de probleme mentale care sunt tratabile. A mai spus ca vedeta a vizitat un psihiatru si crede sa ia un tratament. Britney are schimbari de comportament si are probleme cu somnul", a mai dezvaluit Walters.

Sursele au dezvaluit pentru E! Online ca mama vedetei, Lynne a fost metodica in a o convinge pe fiica sa sa inceapa un tratament. Lynne a sosit singura la Los Angeles, duminica seara. Ea a fost fotografiata in timp ce vorbea la telefonul mobil.

Britney a rupt contactul cu parintii ei dupa criza din 3 ianuarie. O sursa din interiorul familiei a declarat ca Britney a cedat la insistentele parintilor de a urma un tratament. "Inca nu e convinsa ca are probleme mentale dar stie ca asta trebuie sa faca daca vrea sa-si obtina copiii inapoi", a mai dezvaluit sursa. Ea nu si-a mai vazut copiii din ziua in care a refuzat sa-i mai dea inapoi lui Kevin Federline. Dupa acea zi de pomina ea a pierdut la tribunal dreptul de a-si mai vedea copiii.