Lindsay Lohan a intrat in "cartea recordurilor" a Hollywoodului, dupa ce ultimul sau film "Stiu cine m-a ucis" a castigat opt premii Zmeura de aur, "distinctie" acordata anual celor mai proaste filme americane sau prestatii actoricesti, scrie Daily Mail.

Lohan a fost "rasplatita" cu doua Zmeura de Aur la categoriile cea mai proasta actrita si cel mai prost cuplu de pe marele ecran. Nici actorul Eddie Murphy nu a fost mai prejos, el si-a revendicat trei premii pentru cel mai prost actor, cel mai prost rol secundar feminin (Murphy joaca si rolul unei femei obeze) si cel mai prost rol secundar masculin, toate trei interpretate in filmul "Norbit".

Thriller-ul "Stiu cine m-a ucis" s-a dovedit a fi un adevarat fiasco, fiind "gratulat" cu nu mai putin de opt premii Zmeura de Aur. Printre acestea, premiul pentru cel mai prost film al anului, pentru cel mai slab regizor si pentru cel mai prost scenariu. Productia a reusit astfel sa devanseze filme precum Battleship Earth sau Showgirls, premiate fiecare cu cate sapte "distinctii".

Decernarea premiilor Zmeura de Aur are loc cu o zi inaintea decernarii Oscarurilor, insa rar se intampla ca cei care castiga sa vina sa isi ridice premiile. Trofeul a fost oferit prima data in 1980 si are forma unei zmeure asezata pe o rola de film. Valoarea premiului nu depaseste 5 dolari.