In urma sesizarilor sosite pe adresa oficiala de e-mail a organizatorilor Selectiei Nationale Eurovision 2008, dar si pe forumul deschis pe site-ul TVR, potrivit carora piesa castigatoare, "Pe o margine de lume" (m.: Andrei Tudor; t.: Andreea Andrei, Adina ÅIuteu, i.: Nico si Vlad Mirita), ar fi plagiat piesa "La magia del Corazon" (interpretata de David Bustamante si David Demaria), organizatorii au solicitat intrunirea Comisiei Profesionale a UCMR-ADA, pentru analizarea acestei situatii.

Comisia Profesionala a UCMR-ADA, formata din Horia Moculescu (presedinte), Viorel Gavrila (membru) si Eugen Rotaru (membru) a constatat, in urma auditiei celor doua piese si a analizarii acestora, ca acuzatiile de plagiat aduse piesei interpretate de Nico si Vlad Mirita sunt nefondate.

Ca urmare, TVR a decis demararea promovarii la nivel international a piesei castigatoare. Luni, 25 februarie, cei doi interpreti isi incep turneul de promovare a piesei "Pe o margine de lume" la Atena, unde urmeaza sa participe la finala nationala din Grecia.