George Clooney spune că rolul din serialul „Friends” nu i-a adus bucurie, fericire sau liniște lui Matthew Perry, pe care l-a cunoscut de la vârsta de 16 ani, relatează Insider.

George ClooneyFoto: Dia Dipasupil / Getty Images / Profimedia

Clooney, în vârstă de 62 de ani, a vorbit despre prietenia sa cu Perry într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Deadline, relatând cum în tinerețe amicul său i-a povestit despre visul său, acela de a juca într-un serial de comedie de tip sitcom.

„Îl cunoșteam pe Matt de când avea 16 ani. Obișnuiam să jucăm tenis de masă împreună. El e cu în jur de 10 ani mai tânăr decât mine”, a povestit George Clooney.

„Vreau doar să ajung într-un sitcom obișnuit și aș fi cel mai fericit om de pe Pământ”, a parafrazat Clooney cuvintele lui Perry. „Iar el a jucat probabil în unul dintre cele mai bune [seriale de comedie] din toate timpurile”, a subliniat George Clooney.

Însă, potrivit acestuia, rolul din Friends nu i-a adus prietenului său fericirea la care spera.

„El nu a fost fericit. [Friends] nu i-a adus bucurie sau fericire sau liniște”, a subliniat el, relatând de asemenea cât de greu i-a fost să vadă problemele cu depresia ale lui Perry și că a fost șocat când a aflat în cele din urmă că prietenul său a ajuns să folosească opioide în fiecare zi.

„Iar asta doar îți arată că succesul și banii și toate aceste lucruri nu îți aduc pur și simplu fericirea”, a mai spus Clooney, adăugând că „trebuie să fii fericit cu tine însuți în viață”.

Medicii legiști au dezvăluit cauza decesului lui Matthew Perry

În ultimii ani Perry a vorbit pe larg despre problemele pe care le-a avut cu abuzul de substanțe, relatând într-un interviu acordat The New York Times anul trecut că obișnuia să mimeze dureri de spate sau migrene pentru a obține până la 55 de pastile de Vicodin, un analgezic puternic, în fiecare zi.

„Când ești dependent de droguri totul ține de matematică. Mă duc în locul acesta și trebuie să iau trei [pastile]. Iar apoi merg în locul acesta și voi lua 5 fiindcă voi sta mai mult aici. Este epuizant dar trebuie să faci asta altfel ți se face foarte, foarte rău”, a spus el.

Medicii legiști au dezvăluit sâmbăta aceasta, după finalizarea testelor toxicologice, cauza morții lui Perry ca fiind un accident cauzat de „efectele acute ale ketaminei”, un alt analgezic puternic care este însă utilizat și pentru a trata tulburările ce apar din cauza consumului de opioide.

Legiștii au enumerat printre factorii ce au contribuit la deces: „înec, boală coronariană şi efectele buprenorfinei”.

Celebrul actor a fost găsit inconștient în jaccuzi-ul din locuinţa sa din Los Angeles, pe 28 octombrie. El a murit la vârsta de doar 54 de ani.