Daca intrebi "Care este cel mai frumos loc din tara?", de la cele mai multe persoane vei primi acelasi raspuns: Delta Dunarii. Problema este ca aceasta frumusete a naturii se afla in pericol de cativa ani.

De aceea, initiatorii campaniei "Doneaza 2% pentru Salvati Delta! Unde-s 2%, natura creste!", doresc renaturarea si inmultirea speciilor din Delta Dunarii. Pentru ca acest mesaj sa fie cat mai puternic, au ales piesa "Dispari din ochii mei", a trupei Trooper, pentru spotul de promovare.

Aceasta a fost aleasa deoarece mesajele de genul "Da-mi si mie 2% ca sa repar ce ai stricat tu" au nevoie de o strategie socanta si amuzanta pentru a se face remarcate, potrivit unui comunicat de presa.

"Este o onoare pentru Trooper sa se implice in salvarea Deltei asa cum stie mai bine, prin muzica. Suntem bucurosi ca tocmai acordurile piesei noastre au fost alese sa sustina un spot cu mesaj puternic, poate socant pentru multi, poate amuzant pentru altii", a declarat Aurelian Dinca, chitaristul trupei, care spera ca atunci cand fanii vor urmari clipul si vor recunoaste piesa, vor inteleag si mesajul de a salva Dunarea si Delta.

Coordonatorul campaniei a declarat ca la inceput nu au fost siguri ca membrii trupei Trooper isi vor da acordul pentru folosirea piesei, dar a urmat un final pozitiv. "Traiasca rockerii Trooper pentru ca nu s-au socat prea tare la vederea spotului si si-au dat acordul sa folosim piesa, toata lumea considerand ca este o modalitate inovativa, dar puternica de a transmite mesajul", a declarat Anamaria Bogdan, purtatorul de cuvant al asociatiei Salvati Delta Dunarii.

Urmareste clipul de promovare "Unde-s 2%, natura creste!"