Legendarul creator de moda, Yves Saint Laurent, a incetat din viata, duminica, la varsta de 71 de ani. Partenerul sau de afaceri, Pierre Berge, a declarat la radio RTL ca Saint Laurent avea "cancer la creier".El va ramane unul dintre cei mai mari creatori de moda a secolului XX, care a impus un stil cu totul aparte, scrie presa internationala de luni.

A lansat colectii vestimentare, parfumuri si accesorii, construind un adevarat imperiu care a fost listat la bursa, in anul 1989.

Saint Laurent a revolutionat industria modei dupa ce, la numai 21 de ani, a devenit designer-sef al Casei Dior, scrie BBC.

De la printesa Grace de Monaco pana la actrita Catherine Deneuve, creatiile lui Saint Laurent au fost imbracate de numeroase femei celebre. El a fost si primul designer care a facut marcile de lux accesibile unei clientele largi, scrie Reuters.

Va ramane unul dintre cei mai mari creatori de moda a secolului XX, care a impus un stil cu totul aparte. A dat putere femeilor, impunandu-se cu o vestimentatie cu totul noua pentru acestea: taiorul-pantalon si jacheta safari.

Se retrasese din haute couture inca din anul 2002.

In anul 2001 fusese decorat in Franta cu "Legiunea de Onoare".

Yves Saint Laurent si-a creat propria casa de moda in anii `60, cand colectiile sale se bazau pe nevoia de a adapta tinuta femeilor la specificul epocii.

S-a nascut la 1 august 1936, in Algeria, in familia unui industrias francez bogat. La numai 17 ani se stabilise la Paris. Dupa un an devenea asistentul celebrului Christian Dior.

Funeraliile sale vor avea loc vineri, la Paris.