Elliott a stat de vorba cu realizatorul City Fm, Kirk, despre ultimul album al trupei, secretul longevitatii Def Leppard si "competitia prietenoasa" cu cei de la Whitesnake. Despre concertul din aceasta seara, Elliott a anuntat ca trupa va canta atat melodii de pe noul album - "Songs From The Sparkle Lounge", cat si piese mai vechi, special pentru fanii dedicati. Interviul poate fi citit doar pe hotnews.ro si cityfm.ro.

Kirk: Joe, spune-mi cum merge turneul Leppard?

Joe Elliott: Frumos! E tare! E fantastic cu Whitesnake in turneu, este un fel de joc al celor 2 trupe. Ne stim foarte bine si putem spune ca este o competitie dar o competitie prietenoasa, nu in sensul rau al cuvantului iar publicul raspunde extraordinar. E tare! Foarte tare!

Kirk: Cum s-a nascut Songs From The Sparkle Lounge si de ce ati ales sa compuneti cantecele intre sondcheck-ul concertelor si spectacolul propriu-zis?

Joe Elliott: Am lucrat asa ca sa salvam timpul. In general mergeam in turneu iar cand se termina turneul luam vreo 3 luni de pauza. Apoi, ne adunam din nou impreuna si incepeam sa ne gandim la idei noi pentru cantece. Asa ca pana incepeam lucrul la un nou album dura un an de cand terminam turneul, mai dura inca unul sa-l inregistram iar pana la urma se faceau aproape 3 ani pana cand apucam sa plecam la drum cu o serie noua de concerte.

Ne-am gandit ca daca putem compune si concerta in acelasi timp, cand terminam un turneu putem sta un pic si apoi sa avem niste cantece cat de cat finalizate pentru a le inregistra repede. In plus procesul de creare a noului material a fost chiar mai distractiv pentru noi. Piesele s-au conturat in locul in care stateam inainte de concert dar sa nu crezi ca am lucrat chiar in fiecare zi insa am facut-o in marea parte a timpului.

Kirk: Cum ati ajuns sa lucrati cu Tim McGraw la Nine Lives si care este diferenta intre varianta cu Tim si cea pe care o cantati doar voi pe editia discului pe care ati lansat-o doar in Japonia?

Joe Elliott: Pai cat se poate de simplu. Tour managerul lui Tim este fratele lui Rick Allen.

Kirk: Deci este o afacere de familie?

Joe Elliott: Un fel de... Tim este un fan al nostru. A venit sa ne vada in 2006 la Superbowl, am inceput sa vorbim si am zis ca ar fi “cool” sa cantam impreuna. Asa ca am fost in “Sparkle Lounge” si am inceput sa ne gandim la o piesa iar in 2, 3 sau 4 saptamani Nine Lives era gata. Diferenta intre cele 2 variante este ca pe cea fara Tim cant eu toata partea de voce. De fapt asa am si tras prima data melodia. Eu am cantat totul. Apoi Phil a dus benzile in Nashville iar Tim a tras vocile pe anumite portiuni cantate de mine. Asta e singura diferenta! In rest totul e la fel.

Kirk: De ce ati ales sa lansati Nine Lives prin jocul Guitar Hero. Tu joci Guitar Hero?

Joe Elliott: Da! Chiar joc! Noi am fost prima formatie care a lansat un single printr-un joc video. Si asta pentru ca suntem in 2008 si trebuie sa invatam sa imbratisam toate noile tehnologii pentru ca altfel devenim demodati. Eu joc Guitar Hero pentru ca am primit cadou jocul de Craciun. Ma distrez cu prietenii si cateodata ne prinde chiar si ora 6 dimineata. Si chiar imi place ce se realizeaza cu acest joc pentru ca sunt copii de 5-7 ani care afla de cantece care erau la moda in 1972.

Iar chestia asta chiar e fantastica pentru ca e foarte greu sa afle de aceste cantece chiar si de la radiouri. Oricum e foarte haios! Eu nu sunt foarte bun la Guitar Hero dar il iubesc pentru ca este un concept foarte bun. E o provocare pentru oricine dar una peste alta sa nu uitati ca suntem prima trupa care a lansat un single printr-un joc video iar asta e un lucru extraordinar pentru noi.

Kirk: Poti sa-mi spui cum o sa fie show-ul in Bucuresti si care este criteriul dupa care ati ales piesele pentru show?

Joe Elliott: Pai criteriul a fost ca noi ne promovam noul album. Asa ca trebuie sa cantam noile cantece. De fapt nu trebuie... vrem sa cantam noile cantece! Dar in acelasi timp sa nu uitam ca suntem pentru prima oara in Romania si stim ca avem o istorie de 30 de ani in spate, avem multi fani ai hiturilor noastre asa ca vom pune in balanta piesele cunoscute cu cele noi si trebuie sa le “mixam” cat mai bine. Asta e singurul criteriu!

Kirk: Ce a insemnat albumul Adrenalize pentru voi?

Joe Elliott: E cel de-al 3-lea cel mai bine vandut disc al nostru, iar in Europa cel mai de succes. De departe! In 22 de tari locul 1. Un material extraordinar! Si sa nu uitam de Statele Unite unde a fost locul 1 timp de 5 saptamani in anii ‘90. A fost unul din cele 6 discuri care au fost locul 1 5 saptamani sau mai mult in anii ‘90 si asta se intampla in ‘92 iar in urmatorii 8 ani nu multe albume au fost peste.

Kirk: Numeste 3 piese din actualul turneu de care v-ati prins ca lumea le place cel mai mult?

Joe Elliott: C’mon C’mon din noul album... Sugar si Hysteria ca sa numesc doar 3 din ele.

Kirk: Care este secretul longevitatii Def Leppard si cum ati reusit acest lucru, pentru ca multora nu le-a iesit?

Joe Elliott: Cred ca succesul pe care l-am avut de la inceput. Am fost in varf intre 1983 si 1992. Cred ca eram atat de mari in comparatie cu altii... gen : Motley Crue, Poison, Warrant sau White Lion si altii... chiar si REM. Cred ca fiind atat de mari faptul asta ne-a dat putere sa supravietuim. Chiar am fost mult mai mari!

Kirk: Cine te-a influentat in muzica?

Joe Elliott: Oricine scrie un cantec bun. Si nu trebuie sa fie un bun vocalist! Bob Dylan nu este un bun vocalist spre exemplu. Preferatul meu este Ian Hunter si nici el nu este. T-Rex imi place pentru partea vizuala. Bowie... perioada de Ziggy Stardust a lui David Bowie m-a inspirat foarte tare. Led Zeppelin, Beatles, Rolling Stones, The Who! Trupe din acestea pe care le poti numi reginele muzicii. Mai imi plac The Gray Davis care mi se par fenomenali, Steve Marriott de la Small Faces , Faces cu Rod Stewart. Acestia sunt stilul meu. Roxy Music si ei imi plac tare. Iubesc orice face un “zgomot” frumos(minunat). Si aici nu ma refer la cantecele lui Neil DiamondJ

Kirk: Ce inseamna rock’n roll pentru tine?

Joe Elliott: Libertatea de a te exprima! In orice mod in care te te simti bine. Sa zicem: ca atunci cand ai arunca televizorul pe fereastra... ca atunci cand mori... ca atunci cand compui cantece mari. Asta e idea care imi place cel mai mult.

Kirk: O ultima intrebare. Def Leppard si Whitesnake pe aceeasi scena. Putem spera sa vedem cele doua trupe cantand impreuna?

Joe Elliott: Nu!!! In primul rand pentru ca sunt 2 seturi total diferite de echipament. Si in plus vor fi cel putin doua ore de show intre cele doua cantari, asa ca nu se va intampla.

C'mon C'mon live - de pe noul album "Songs From The Sparkle Lounge"