Vedeta din "Iron Man" a pus pauza pentru moment planului sau de a lansa o autobiografie anul acesta, sustine Associated Press.

Descrisa drept o analiza amanuntita a suisurilor si coborisurilor din viata si cariera actorului, cartea era programata sa apara pe piata anul acesta, conform editurii HarperCollins. Robert Downey Jr. insa a returnat avansul primit de la editura si a decis sa amane aparitia cartii.

Cartea era asteptata cu interes de fanii actorului mai ales datorita perioadelor scandaloase din viata actorului, in anii '90, in care acesta s-a confruntat cu dependenta de droguri si a trebuit sa faca inchisoare pentru delicte legate de detinere si consum de stupefiante.

Reprezentantul vedetei a confirmat amanarea, dar a refuzat sa dea detalii despre motivul pentru care Robert Downey Jr. a luat aceasta decizie. Presa speculeaza ca programul prea incarcat al actorului nu i-a permis sa mai aiba timp si pentru scris.

Cariera lui Robert Downey Jr. se afla intr-un trend ascendent. Dupa rolul din "Iron Man", in august va aparea pe ecrane "Tropic Thunder", un blockbuster asteptat de public, in care actorul interpreteaza rolul unui barbat de culoare. In urma cu doua saptamani, Robert Downey Jr. a semnat contractul pentru un nou film, regizat de sotul Madonnei, Guy Ritchie, in care il va interpreta pe celebrul detectiv Sherlock Holmes. Filmarile sunt programate sa inceapa in octombrie.