„Am crescut in Romania, intr-o statie meteorologica. Era o cu totul altfel de lume. Traiam in munti, cu parintii mei care erau meteorologi si cu inca o familie. Traiam in salbaticie, cu ursi, lupi si vulpi. Imi aduc aminte cu placere de copilaria mea, cand iubeam salbaticia.” Asa rememoreaza Miss Platnum Romania, unde s-a nascut si a trait noua ani. Acum ea traieste si creeaza la Berlin, recunoasterea talentului sau e in plina ascensiune. Noul sau album „The Sweetest Hangover” (Cea mai dulce mahmureala) apare pe piata in 4 septembrie si vorbeste, printre altele, de dorul de radacini alinat in pahar.

„Dati cu paharele de pereti! Viata e de caine, dar atat de frumoasa. Adanc in inima se ascunde un dor alinat doar cu multa tuica“. Pe aceasta linie de simtire si de creatie, Miss Platnum a inceput, acum doi ani, un experiment muzical care urma sa-i impace talentul cu propria poveste de viata. Cantareata de origine germana si romana Ruth Maria Renner s-a nascut in 1980, la Timisoara.

Plecata din Romania in 1989, cu destinatia Berlin, micuta Ruth trece printr-o perioada de adaptare grea, in care fosta teama de Securitatea romana este inlocuita de nesiguranta, provenita din slaba cunoastere a limbii germane si dificultatile de adaptare la noul stil de viata din Germania de Vest. In acest context, muzica pare a fi pentru Ruth un refugiu identitar. La Berlin ea incepe studii de canto, sub indrumarea profesoarei Jocelyn B. Smith, care fascinata de vocea lui Ruth, o ia la scoala sa.

Insa, pentru succes in music-business, o voce buna nu e de ajuns. Un prim album, „Rock Me“, trece aproape neobservat. In mai 2007, apare albumul „Chefa“, produs de Krauts. Albumul e un amestec de Hip-Hop, Soul, Rhythm & Blues, ultimul in spiritul scolii Jocelynei Smith.

Cu single-ul „Come marry me“, dar mai ales cu „Mercedes-Benz“ si „Give me the Food“, Ruth transformata in Miss Platnum sparge in sfarsit piata. Ultimul cantec devine chiar imnul infometatelor candidate la „Germany`s Next Top Model“.

Miss Platnum n-are totusi chef sa peroreze pe la televiziuni despre diete de slabit. Ea isi cauta inspiratia pentru al doilea sau album in cu totul alta parte: vrea sa-si cunoasca propria istorie, sa-si descopere radacinile. Sufletul noii sale muzici e in patrie. Periplul in conturarea noului CD incepe la Minis (Arad), continua la Belgrad si se incheie in studioul de la Berlin.

The Sweetest Hangover apare in 4 septembrie pe piata. In luna noiembrie, Miss Platnum isi va incepe seria de concerte in Germania, la München, Köln si Hamburg. La 1 decembrie, ea va concerta la Berlin. Muzica soul si ritmuri din Balcani, spun nemtii ca ar fi ceea ce canta Miss Platnum. Noi spunem ca e mai mult decat atat, de cand artista a redescoperit ritmul grav si nebun al Ciuleandrei.