Leonard Cohen a lesinat vineri seara pe scena, in urma unei indigestii, in timp ce sustinea un concert la Valencia, relateaza cotidianul El Mundo, citat de AFP.

Chitaristul grupului, Javier Mas, a precizat ca starea de sanatate a cantautorului in varsta de 75 de ani nu este ingrijoratoare.

Incidentul s-a produs la o jumatate de ora de la intrarea cantaretului in scena, in timp ce interpreta "Bird on the wire". In acel moment, Cohen s-a prabusit la pamant si a fost condus in spatele scenei, unde a primit ingrijiri medicale.

Cei 6.000 de spectatori au asteptat rabdatori, timp de o ora, dar chitaristul a anuntat, in aplauzele publicului, ca Leonard Cohen nu va relua concertul, care va fi amanat.

Valencia era penultima etapa a turneului efectuat de artist in Spania, care urma sa se incheie luni la Barcelona.

Cohen a devenit cunoscut marelui public in anii '60, cu primul sau album, "Songs Of Leonard Cohen", care a inclus una dintre cele mai celebre melodii ale sale, "Suzanne".

A parasit scena la inceputul anilor '90, pentru a se retrage intr-o manastire buddhista din California, unde devine calugar sub numele Jikan - tacere.

Artistul a fost nevoit sa revina pe scena dupa ce a fost escrocat de fostul sau manager.