Mandatul de arestare folosit pentru retinerea lui Roman Polanski in Elvetia era valid, a anuntat, marti, Ministerul de Justitie elvetian, subliniind astfel faptul ca autoritatile vor lupta pentru respingerea apelului regizorului. Roman Polanski a facut apel impotriva arestarii sale in baza unui caz de abuz sexual care dateaza din 1977, scrie CNN.

Justitia elvetiana urmeaza sa dea un verdict in privinta validitatii mandatului de arestare in timp ce Polanski incearca sa lupte impotriva extradarii sale in SUA.

Cunoscutul regizor, actor si scenarist a fost arestat in cadrul unui proces deschis de autoritatile americane in urma cu peste 30 de ani, intr-un scandal sexual. Totul a inceput pe 10 martie 1977, cand Roman Polanski, atunci in varsta de 43 de ani, "a sedus-o" pe Samantha Geimer, de 13 ani, in timpul unei sedinte foto realizata in casa lui Jack Nicholson. A doua zi, cineastul a fost arestat de politie si acuzat ca i-a dat minorei droguri si alcool, dupa care a violat-o, acuzatii pentru care risca pana la 50 de ani de inchisoare.