Radu Afrim, cel mai premiat si in acelasi timp cel mai controversat regizor roman de teatru al momentului, s-a aflat in redactia HotNews.ro pentru a discuta online despre cultura, teatru, tabu-uri si cenzura in Romania anului 2009.

Cu toate ca exista voci care il contesta, acuzandu-l ca foloseste in exces violenta si nuditatea in spectacole, iar liderii PSD Braila au incercat, anul trecut, sa scoata de pe afisul Teatrului din oras "Omul perna", spectacol montat de Afrim si nominalizat la Uniter, nimeni nu ii poate contesta valoarea.

Radu Afrim e regizorul care umple pana la refuz salile de teatru din toata tara, iar montarea unui spectacol de-al sau se transforma instantaneu intr-un eveniment in orice oras. Publicul sau il urmeaza din oras in oras sa ii vada spectacolele.

Radu Afrim este cel mai premiat regizor roman de teatru al ultimilor ani, si nu doar in tara. La cele doua premii Uniter luate in tara se adauga premiul "Coup de Coeur de la Presse", obtinut pentru spectacolul "Mansarda la Paris cu vedere spre moarte", de Matei Visniec, la Festivalul de Teatru de la Avignon din 2008 - echivalentul in teatru al Festivalului de la Cannes.

In mai 2009, Radu Afrim era desemnat, de organizatia KulturForum Europa, personalitatea culturala a anului in Europa. "Boala familiei M", montat la Teatrul National din Timisoara, a fost prezentat, anul acesta, si pe scena Odeon-ului parizian.

Intalnirea online va fi urmata de un interviu in studioul HotNews.ro.