Actrita britanica de film Jean Simmons, care a jucat rolul Ofeliei in Hamletul regizat de Laurence Olivier si a cantat cu Marlon Brando in Guys and Dolls, a incetat din viata la varsta de 80 de ani, anunta BBC News.

Simmons, care a castigat un premiu Emmy pentru rolul jucat in serialul Pasarea spin, in anii '80, a murit vineri la resedinta sa din Santa Monica, a declarat agentul ei, pentru LA Times. Ea suferea de cancer la plamani de mai multi ani.

Actrita, care s-a mutat la Hollywood in 1950, a devenit celebra pentru rolul Estellei din Marile Sperante (1946).

A devenit una dintre cele mai apreciate actrite ale Hollywoodului, jucand alaturi de Gregory Peck, Paul Newman si Kirk Douglas.

Nascuta la Londra, in 1929, Simmons si-a inceput cariera la varsta de 14 ani. Ulterior, a jucat in cateva productii britanice minore, dupa care a intervenit rolul din Marile Sperante si Hamlet, pentru care a fost nominalizata la Oscar pentru rol secundar, in 1948.

A primit o a doua nominalizare in 1969, in filmul The Happy Ending, dupa care s-a orientat cu preponderenta spre roluri de televiziune.

S-a casatorit prima oara cu starul britanic Stewart Granger, pe care la intalnit pe platorurile de filmare la Cezar si Cleopatra. Au divortat in 1960, dupa care Simmons s-a casatorit cu Richard Brooks. Au avut impreuna o fiica si au divortat in 1977.