Scena folosita pe durata celor trei zile ale festivalui Sonisphere 2010 are o suprafata totala de 1500 metri patrati, 20 metri inaltime si cantareste 150 tone, fiind comparabila cu cea folosita in cadrul concertului AC/DC, informeaza organizatorii. Sonorizarea va fi asigurata prin folosirea a peste 100 de boxe, in timp ce concertele vor fi proiectate pe ecrane gigantice cu led.

harta Romexpo - SonisphereFoto: Star Management

Amenajarea spatiului de festival a inceput deja de sambata, scena fiind adusa si montata in Romania de una dintre cele mai mari firme de scene din lume - StageCo.

Luminile vor fi aranjate in configuratii diferite in fiecare seara, in functie de cerintele si de show-ul fiecareia dintre trupele care vor aparea in fata publicului roman. In total, se vor consuma peste 2000 kilowati, iar trupele Metallica si mai ales Rammstein vor folosi un arsenal intreg de efecte pirotehnice senzationale.

Partea tehnica si de productie a Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival este asamblata si pusa in functiune de o echipa de peste 500 de persoane din Germania si Romania.

Pentru o mai buna organizare, oficialii festivalului au decis ca intrarea sa se faca pe o singura cale de acces, respectiv cea dinspre Piata Presei Libere.

Programul festivalului Sonisphere

  • vineri, 25 iunie: Manowar, Vollbeat, Accept, Paradise Lost, Orphaned Land
  • sambata, 26 iunie: Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax, Vita de Vie
  • duminica, 27 iunie: Rammstein, Alice in Chains, Stone Sour, Anathema, Luna Amara

Accesul la Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival se poate face pe baza unui abonament pe 3 zile, care poate fi achizitionat la urmatoarele preturi (in functie de pozitionarea in spatiul rezervat publicului): 519, 40 ron (Golden Circle), 371 ron (Normal Circle), 625,40 ron (VIP + merchandising bag).

Cei care nu doresc sa participe la toate cele trei zile de festival isi pot achizitiona bilete dupa cum urmeaza:

  • biletele pentru ziua de 25 iunie (Manowar, Vollbeat, Accept, Paradise Lost, Orphaned Land) costa dupa cum urmeaza: 371 ron (VIP), 233,20 ron (Golden Circle), 127, 20 ron (Normal Circle)
  • pentru 26 iunie (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax) a ramas in vanzare o singura categorie de bilete: 196,10 ron (Normal Circle)
  • biletele pentru 27 iunie (Rammstein, Alice in Chains, Stone Sour, Anathema) pot fi achizitionate cu: 371 ron (VIP), 307,4 ron (Golden Circle) respectiv 196,10 ron (Normal Circle)

Biletele se distribuie exclusiv prin Reteaua Eventim.ro in magazinele Germanos, Vodafone, Orange, librariile Carturesti si Humanitas. Vanzarea online se face prin site-ul www.eventim.ro.

Tuborg Green Fest 2010 presented by Sonisphere Festival este un eveniment organizat de East European Concert si Marcel Avram, in asociere cu D&D East Entertainment.