Grupul de Rezistenta a lansat joi videoclipul 1 la suta, melodia fiind un raspuns la afirmatia "La 99% dintre romani le plac manelele", facuta de Presedintele Traian Basescu la inceputul anului, anunta Brugner, unul dintre creatorii piesei. In varianta sa originala, cantecul cuprinde mai multe aluzii la adresa "piratului suprem": "Ba, se pare era iar beat crita, s-a trezit cu gura punga si-a scuipat intr-o "baselnita"... pardon - "gaselnita", dar ce mai conteaza? Uita-te la el cum abereaza!".

Grupul de RezistentaFoto: brugner.greenchannel.ro

"Satui de sistemul politic din tara noastra, ne-am hotarat sa facem o piesa in care sa punem si noi punctul pe “i” in stilul care ne-a consacrat. Totul a pornit de la afirmatia “piratului suprem”: “la 99% dintre romani le plac manelele”. Aceasta propozitie a umplut paharul.

Pe langa valul de reduceri de personal, cresteri de preturi si miscari de strada care speram ca vor urma, un lucru este clar: un asemenea guvern de *** nu am mai avut niciodata. Precizam ca nu facem politica, insa orice concetatean cu un dram de educatie poate realiza catre ce clica de parveniti am directionat fraiele tarii noastre", explica Brugner, membru al Grupului de Rezistenta si unul dintre cei mai "vechi" hip hoperi din Romania.

Textele piesei au fost realizate de K-Gula, Brugner, Nai'gh'ba si Stoe Toxxic, fosti membri ai unor celebre trupe de hip hop din tara (R.A.C.L.A., Delikt, Da Hood Justice). Videoclipul a fost regizat de Alex Ceausu.

"Noi suntem 1% care nu blocheaza reteaua cu porno si manele

Care nu voteaza pe mici si bere

Traim in Romania ca in luna de miere

Cu mireasa beata moarta si datorii la intretinere.

Rulam sloganu’ nostru pe cerul albastru

Salvati tara de prosti, nu economia de dezastru

Politicienii halesc doar 1% cultura

Ne cad vorbele din gura ca sacii din trasura

Suntem 1% considerati mereu golani

Cu 99 de vecini ce urmaresc telenovele cu tigani

Va iubim si suntem fani

Sa mor de nu v-as face pe toti acum cetateni americani".

Vezi aici videoclipul piesei 1 la suta. Atentie! Cantecul contine cuvinte care pot fi considerate obscene.

Asculta aici versiunea originala a piesei 1 la suta.

In luna mai, formatia BUG Mafia a creat si ea o piesa cu un puternic mesaj social. Bag P***-n Lume Si V-o Fac Cadou a fost preluata imediat de cativa blogeri si propusa drept imn al "insurgentei sociale" ce va veni in acest an de criza. ​