Mousse cu ciocolata si portocale- un desert delicios pe care-l pregatesti in doar 15 minute

de Adriana Zăvoi     HotNews.ro
Vineri, 12 februarie 2016, 1:55 Life | Style Report

Mousse cu ciocolata si portocale
Foto: operationcooking.com
Pentru iubitorii de ciocolata si texturi fine, un mousse cu ciocolata si portocale este cu siguranta un desert de facut. Desi suna pretios si complicat, ceea ce il face atat de special este perfecta combinatie intre dulce, fresh si amarui, iar pentru a o obtine este nevoie de doar patru ingrediente si de o ciocolata de buna calitate.

Cu o textura aerata si cremoasa, acest mousse poate fi deliciul perfect pentru o cina romantica pregatita acasa sau pentru un final spectaculos al unei mese in familie. Aveti grija, insa, pentru ca acest desert poate cauza o serioasa dependenta!

Ingrediente

  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 50% cacao
  • 70 ml. suc de portocale
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 3 oua
  • 1 lingurita de Cointreau


Metoda


Nu va rezervati foarte mult timp pentru prepararea rafinatului mousse, pentru ca veti vea nevoie de doar 15 minute, dar nu uitati ca are nevoie de cel putin o ora la frigider.

Luati un pahar, desfaceti o sticla de vin bun, dati drumul la muzica si intr-o atmosfera plina de inspiratie pentru gatit, topiti 150 de gr. de ciocolata amaruie 50% au bain marie. Lasati-o sa se raceasca 2-3 minute, iar in timp ce savurati aroma de cacao incepeti sa stoarceti o portocala mare (2 medii), dupa ce ati razuit o lingurita de coaja.

Separati 3 albusuri si mixati la viteza mare, pana ce obtineti o spuma ferma, ca o bezea. Stiti ca ati batut suficient atunci cand albusurile nu aluneca din bol, in momentul in care il intoarceti.

Adaugati 3 galbenusuri peste ciocoata topita si amestecati cu sucul de portocale si o lingurita de Cointreau. Puteti sa adaugati si 2 picaturi de rom, dar aveti grija sa nu rapiti prea mult din aroma ciocolatei.

Folosind o spatula incorporati cu grija mixul de ciocolata in albusurile proaspat batute. Puneti mousse-ul in 4 pahare sau mini-boluri si lasati in frigider pentru mai bine de o ora. Decorati cu o felie foarte subtire de portocala daca doriti, serviti-l dupa o cina delicioasa si cu siguranta veti primi complimentele mesenilor chiar dupa prima lingurita.

Pont

Gustati sucul de portocale. Daca vi se pare prea acru sau nu destul de aromat, adaugati o lingurita de zahar pudra si amestecati bine. Cheia acestui desert nu este dulceata ciocolatei, ci gustul amarui, care face o pereche perfecta cu portocala.


Pentru mai multe retete de deserturi cuceritoare consultati operationcooking.com.


Citeste mai multe despre   



















1363 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Life
Actrita Mila Kunis a primit titlul "Femeia anului" din partea Universitatii Harvard
"Cea mai cautata, vivace si fermecatoare actrita de la Hollywood"...
Bancul zilei: Cand barbatii gandesc profund
Cind un barbat are de luat o decizie importanta... inchide ochii, isi cuprinde capul in miini, si-asculta constiinta, gindeste profund, apoi proclama...
Bancul zilei: Despre licitatii si infrastructura
Dumnezeu s-a saturat vazand ca lumea tot trecea din Rai in Iad si invers. A hotarat sa faca un gard intre Rai si Iad. A chemat pe Sf.Petru, organizatorul de licitatii si i-a cerut sa-i gaseasca cei mai buni constructori. Sf. Petru, dupa indelungi licitatii electonice a adus in fata Domnului 3 constructori: un francez, un american si un roman...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri